Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mertens scoort weer

-

Op de 24e speeldag van de Italiaanse Serie A heeft leider Napoli met 4-1 gewonnen van Lazio Roma. Dries Mertens, die het vierde doelpunt scoorde, is al in de vierde wedstrijd op rij trefzeker. In de 73e minuut bediende de Pool Piotr Zielinski een goed ingelopen Dries Mertens, die de bal slim naast doelman Thomas Strakosha legde. Mertens scoorde dit seizoen al achttien keer voor Napoli. In de topschutte­rstand van de Serie A is Mertens vierde met 15 doelpunten. Mertens maakte de 90 minuten vol, bij Lazio mocht Jordan Lukaku op het uur invallen. (b)

Lukebakio is 50e Belg in Premier

League. Watfordaan­winst Dodi Lukebakio vierde zaterdag zijn debuut in de Premier League. In het Olympisch Stadion van West Ham viel hij een kwartier voor tijd in voor Deulofeu, bij een 1-0-stand voor de Hammers. Een historisch moment want de Belgische belofte-internatio­nal is de vijftigste landgenoot die minuten maakt in de Premier League, opgericht in 1992. Volgens sommige tellingen speelden al 53 Belgen in de Premier League. Maar Pat Van Den Hauwe (geboren in Dendermond­e) speelde voor Wales, Giannelli Imbula (geboren in Vilvoorde) voor de Franse U21 en Michel Ngonge (Belgische nationalit­eit) voor Zaïre. De eerste Belg in de Premier League was Philippe the Prince Albert bij Newcastle in 1994. De landgenoot met de meeste Premier Leagueweds­trijden op de teller is Simon Mignolet met 245 matchen, gevolgd door Fellaini (242) en Kompany (241). (bla)

FC Barcelona is er voor het eerst dit seizoen niet in geslaagd om te scoren. Tegen Getafe werd het in eigen huis 0-0. Het was het tweede opeenvolge­nde gelijkspel in La Liga voor Barça. Atlético Madrid won met 0-1 op het veld van Malaga en is zo genaderd tot op zeven punten van de leider. Real Madrid haalde nog eens ouderwets uit tegen Real Sociedad (5-2) - met een hattrick van Ronaldo - en volgt nu op zeventien punten.

Imoh Ezekiel, de Nigeriaans­e aanvaller, is zaterdagmi­ddag voorgestel­d bij Las Palmas. De voormalige spits van Anderlecht en Standard tekende een contract tot medio 2019 bij de Spaanse eersteklas­ser. (b)