Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Blinde Bornemse dj smaakmaker in ‘Taboe’ op Eén

- (mabe)

Amigos Zoersel, waar assistent Nico De Clercq de coaching op zich nam, is er niet in gelukt om Maaseik punten af te snoepen. De rode lantaarn toonde wel de juiste vechtersme­ntaliteit en sleepte meer dan verdiend een set uit de brand.

“Sets één en twee waren niet echt om naar huis te schrijven”, oordeelde manager Claude Holvoet. “Daarin zag je dat deze ploeg de gebeurteni­ssen van de voorbije weken nog met zich meedraagt en er nog tijd nodig is om dat te verwerken.”

Amigos haakte in set één af bij 10-10, in de tweede set al bij 7-8. Een blamage leek opnieuw in de maak, maar Maaseik, dat aan die twee sets voldoende had om zeker te zijn van de eerste plaats na de reguliere competitie, was toen blijkbaar voldaan en de thuisploeg, waar Oprins de anderen op sleeptouw nam, won set drie en haakte in de vierde set pas bij 23-23 af. “Wat ik nadien gezien heb, stemt me dan weer tevreden”, aldus Holvoet. “Ik heb een team gezien dat de juiste mentalitei­t toonde en zich niet zomaar gewonnen wilde geven. We leven opnieuw een beetje, al is er nog veel werk aan de winkel. Maar dit moet een kleine opsteker zijn met het oog op het vervolg van de competitie.”

In dat vervolg zit Amigos Zoersel in een groep met Menen en Aalst, de nummers drie en vier van de nu afgelopen reguliere competitie. En mooie groep wat thuiswedst­rijden en affiches betreft, een groep waarin Oprins en co weinig zullen rapen, tenzij ze opnieuw de vorm van de eerste weken zouden bereiken. Toen maakten ze het Menen vrij moeilijk en kegelden ze Aalst uit de beker.

 ?? FOTO FRANK BAHNMULLER ??
FOTO FRANK BAHNMULLER
 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Het Zoerselse blok probeert een aanval van Maaseik af te stoppen.
FOTO KOEN FASSEUR Het Zoerselse blok probeert een aanval van Maaseik af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium