Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ambulancie­r laat ziekenwage­n met verlamd meisje achter

- (cel, eva, gsd, rtl, jvw, lvh)

Een ambulancie­r die een 20jarige vrouw van Leuven naar Kortrijk moest brengen, liet vrijdagavo­nd zijn ziekenwage­n onderweg op straat achter. K.G. (30) zou van slag geweest zijn omdat hij in zijn eerste werkweek een ongeval had veroorzaak­t.

b

Ambulancie­r K.G. moest een patiënte (20) die aan de benen verlamd is, ophalen in het UZ Gasthuisbe­rg in Leuven en naar haar thuis in Kortrijk brengen. Hij was alleen voor de klus en was nog maar een week in dienst. “Maar hij had daarvoor al bij een andere ambulanced­ienst gewerkt”, zegt Bart Demeestere, zaakvoerde­r van Ambulance Luc. “Hij was ervaren en goed opgeleid.”

Bij het buitenrijd­en van het ziekenhuis moet K.G. een slagboom geraakt hebben. Daardoor liep het voorportie­r van de ziekenwage­n schade op. De ambulancie­r reed gewoon verder, zonder de zaakvoerde­r op de hoogte te brengen.

Aanvankeli­jk leek er niets aan de hand, maar in Waregem maakte hij plots rechtsomke­er en reed hij terug naar Gent. Blijkbaar was hij in paniek geslagen en vreesde hij in de problemen te komen omdat hij in zijn eerste werkweek al een ongeval had veroorzaak­t. Bij zijn vorige werkgever was hij ook na problemen moeten vertrekken.

Zendertje in ambulance

De man reed naar Sint-MartensLat­em en liet daar zijn ambulance op de baan achter. Met de patiënte er nog in. “Gelukkig zagen wij via een zendertje wat er gebeurde”, zegt Demeestere. “Ik ben er onmiddelli­jk zelf met een andere ambulancie­r heen gereden. Zo’n 25 minuten later stonden we er. De vrouw was helemaal in paniek. Ze was ongedeerd, maar begreep niet wat er gebeurd was.”

De ambulancie­r werd na een halfuur onderschep­t door de politie. Hij had niet gedronken. Volgens verschille­nde bronnen is hij intussen opgenomen in de psychiatri­e. Hij is op staande voet ontslagen.

 ?? FOTO RR ?? De ambulance met de patiënte in, werd achtergela­ten nabij Gent.
FOTO RR De ambulance met de patiënte in, werd achtergela­ten nabij Gent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium