Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden schrik”

Telenet Giants Antwerp kan zegereeks van kampioen Oostende niet beëindigen

- PATRICK CEULEMANS LUDO HENDRICKX

Telenet Giants Antwerp heeft de zegereeks van Oostende niet kunnen beëindigen. De kustploeg domineerde op alle vlakken tegen de Sinjoren en sloten de heenronde van de EuroMillio­ns League met een achttiende opeenvolge­nde zege af. De kampioen diende Telenet Giants Antwerp ook een eerste competitie­nederlaag in de Lotto Arena toe. “We hadden schrik en dan kan je niet winnen”, aldus coach Roel Moors.

Ruim 4.000 toeschouwe­rs waren op de Ladies Night van Telenet Giants Antwerp naar een goed gevulde Lotto Arena afgezakt. Zij zagen een intense en fysieke topper. Een partij ook waar Telenet Giants Antwerp onmiddelli­jk achter de feiten aanholde. Het was de 34-jarige generaal Dusan Djordjevic die zich ontpopte tot matchwinna­ar. De Servische guard tekende voor 25 punten, 6 rebounds en 6 assists en leidde Oostende naar een verdiende overwinnin­g.

Nochtans was het voor Telenet Giants Antwerp een uitgelezen moment om de zegereeks van Oostende te beëindigen. De kustploeg arriveerde met veel vertraging pas laat donderdaga­vond uit Griekenlan­d na een Europese wedstrijd.

“We hadden inderdaad weinig tijd om deze match voor te bereiden”, aldus Oostendeco­ach Dario Gjergja. “Maar we overleven en Dusan Djordjevic controleer­de de wedstrijd. We hebben hem nog al- tijd nodig. Hij hield iedereen kalm toen de Giants met een remonte uitpakten. We staan stevig aan de leiding, maar dat zegt niks. Pas in mei gaat het om de knikkers.”

Moed

Coach Roel Moors baalde na de verloren topper.

“De match was na zeven minuten gespeeld. Mijn mannen hebben schrik van Oostende. Ze stapten er van weg. Als je zo speelt, kan je niets creëren. Daar heb je moed en lef voor nodig. We hebben nog een paar maanden om daar aan te werken. Als je van Oostende wil winnen, moet je fysiek meegaan in hun spel. Anders maak je geen kans. We beperken ze tot 69 punten, dus er zijn mogelijkhe­den. Ik zie de Europese matchen van Oostende. Die tegenstand­ers spelen zonder angst en winnen. Maar, voor een goed begrip, Oostende verdiende vandaag de overwinnin­g”, aldus Moors.

Hans Vanwijn en Jason Clark scoorden niet, Telenet Giants Antwerp liet een collectiev­e 29 op 64 shotselect­ie noteren en werd in de rebound gedomineer­d (31-41).

“Jason Clark brengt momenteel niet wat ik vraag en een speler die dat niet doet, speelt niet”, aldus nog coach Moors. “Ik moest hem tegen zichzelf beschermen.”

De Amerikaans­e forward Tyler Kalinoski schudde ook het hoofd.

“Als bij iedereen het geloof aanwezig is, kunnen we ze pakken. We begonnen veel te slap, ook in offense. Toen we op drie punten kwamen in het slotkwart, dacht ik dat we gingen winnen. Hun fysieke dominantie was echter de sleutel van de match.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Oostendena­ar Dusan Djordjevic heerst als een generaal in de Lotto Arean, wat Moses Kingsley ook probeert.
FOTO GOYVAERTS Oostendena­ar Dusan Djordjevic heerst als een generaal in de Lotto Arean, wat Moses Kingsley ook probeert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium