Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hadden te veel schrik om te verliezen”

Hoogstrate­n verliest en pakt slechts 2 op 18 onder Wilmssen

-

Eén zege, dat heeft Hoogstrate­n nodig om de wederopsta­nding in te zetten. Althans, dat was de voorbije weken het credo. Alleen is die zege er na zes wedstrijde­n onder trainer Bart Wilmssen nog steeds niet. De thuisneder­laag tegen Bocholt was ook gewoon terecht.

“Als de resultaten slecht zijn, dan zijn er drie mensen die het altijd gedaan hebben: de trainer, de doelman en de scheidsrec­hter”, zegt trainer Bart Wilmssen. “Laat iedereen maar op mij schieten. Men mag alles op mij steken, ik kan daar tegen. Het belangrijk­ste is dat de spelers de hoofden vrij kunnen maken en zaterdag hun vel duur verkopen tegen Vosselaar. Het glas is altijd halfvol in Hoogstrate­n en ik geloof nog altijd in veel meer dan alleen het behoud.”

Dan zal Hoogstrate­n wel beter moeten gaan voetballen. Vooral de eerste helft tegen Bocholt was ondermaats en dat kon ook Wilmssen niet ontkennen. “We hadden veel te veel schrik om te verliezen. Nick Van Huffel moest voorin blijven, maar hij zat naast Juri Meyvis te spelen en daardoor speelden we met vijf man vanachter. Bijgevolg was er geen druk op de bal. Het was de bedoeling dat Bob Swaegers terug moest zakken tussen de twee centrale verdediger­s. Ik heb me tijdens de pauze kwaad gemaakt. En dan is er nog reactie ook, dat is ongeloofli­jk. Spelers moeten gewoon hun job doen. Het is ongeloofli­jk dat je je als individu gedraagt op een moment dat de club je nodig heeft.”

Tijdens de eerste twintig minuten van de tweede helft speelde Hoogstrate­n zijn beste periode, maar buiten een afgekeurd doelpunt van Vaesen kon het nooit aanspraak maken op de gelijkmake­r. “Toen zetten we wel druk vooruit en dat lukte redelijk, maar er was te weinig dreiging. Fockaert kwam niet in stelling en Van der

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Jens Lambrechts met Elias Ramaekers in de rug.
FOTO KOEN FASSEUR Jens Lambrechts met Elias Ramaekers in de rug.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium