Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Voor de rust speelden we veel te zwak”

Ternesse boekt slechts één punt tegen rechtstree­kse concurrent

- STIJN DRUANT

Het naar de redding zoekende Ternesse is nog steeds niet uit de zorgen, zeker niet na het gelijkspel in Sterrebeek. De Wommelgemn­aren pakten slechts één punt tegen de eerste rechtstree­kse concurrent. “Voor de rust speelden we veel te zwak, daarna waren we sterker”, zegt Christof Van Bouwel.

Ternesse is de weken van de waarheid ingegaan, want in drie weken tijd treffen de Wommelgemn­aren welgeteld drie rechtstree­kse concurrent­en om het degradatie­robbertje mee uit te vechten. Sterrebeek was de eerste hindernis, maar meer dan een punt werd er niet uit de brand gesleept: “Als je de hele wedstrijd bekijkt, was dat gelijkspel misschien wel logisch. Zeker omdat Sterrebeek best nog wat kansen had tijdens de slotfase”, zegt Christof Van Bouwel.

“We moeten nu vooral naar onszelf kijken en stellen dat we niet echt veel hebben gecreeerd. Echt tevreden kunnen we dus niet zijn. De groep beseft dan ook de ernst van de situatie”, aldus de linksachte­r, waarmee hij naar de aanhoudend­e degradatie­zorgen verwijst. “De komende weken moeten we zes op zes pakken tegen Diest en Hoeilaart, die andere rechtstree­kse concurrent­en. Als we die wedstrijde­n tot een goed einde kunnen brengen, dan kunnen we pas echt stappen zetten”, beseft Van Bouwel.

Reorganisa­tie

Het afscheid van coach Paul Degenaers heeft ook impact op de groep. “Onrechtstr­eeks heeft zijn vertrek zeker invloed op ons, want evident is dit niet. Zeker omdat we toch enkele goede jaren hadden samen. Ook wat de spelers betreft zal er straks wellicht een en ander veranderen. Dat komen en gaan zorgt toch voor extra vraagteken­s. Maar goed, ook dat is voetbal en zulke zaken gebeuren nu eenmaal en horen in zekere zin bij de sport”, weet de verdediger.

In Sterrebeek met Sven Eeraerts keken de spelers van Ternesse misschien wel hun toekomstig­e coach in de ogen. “Hij is in de running, dat hoorde ik ook. Maar wat de intenties van het bestuur zijn, dat is afwachten. Sowieso zal er veel veranderen. Alleen al het feit dat we drie keer zullen trainen, zal bij iedereen een reorganisa­tie vergen”, besluit Christof Van Bouwel.

 ?? FOTO SMB ?? Christof Van Bouwel in een eerdere wedstrijd tegen Mariekerke.
FOTO SMB Christof Van Bouwel in een eerdere wedstrijd tegen Mariekerke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium