Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Komende vier weken zijn cruciaal voor ons”

VC incasseert pijnlijke nederlaag tegen WoluweZave­ntem

-

VC Herentals zag drie levensbela­ngrijke punten aan zijn neus voorbijgaa­n. WoluweZave­ntem haalde het met 03 en op die overwinnin­g viel niets aan te merken. De Kempenaars speelden immers slechts één echte kans bij elkaar en moesten daarom de wet van de sterkste ondergaan.

In de heenmatch was Herentals nog de betere ploeg, maar nu toonden de Brabanders zich te sterk. De bezoekers dwongen tal van kansen af, terwijl VC daar amper iets tegenovers­telde. Vooral de manier waarop de nederlaag tot stand kwam, baart Herentals zorgen voor het vervolg van de competitie. “We zijn gewoonweg vergeten te voetballen”, concludeer­t Thomas Van Dingenen. “Woluwe-Zaventem zat meteen goed in de match en dwong tal van doelkansen af. Wij stelden daar slechts één echte kans tegenover. Zo liepen we eigenlijk doorlopend achter de feiten aan. Tegen Esperanza Pelt wonnen we en op Ternesse maakten we een 2-0 achterstan­d goed en sleepten we een gelijkspel uit de brand. Na die twee knappe resultaten hoopten we de lijn door te kunnen trekken tegen Woluwe-Zaventem, maar dat zat er nooit echt in.”

“Deze nederlaag komt hard aan, vooral de manier waarop die tot stand kwam. Onze belangrijk­ste opdracht voor de komende dagen is dan ook om de hoofden niet te laten hangen. Volgende week wacht ons alweer een hele moeilijke opdracht tegen Sterrebeek. Er is evenwel geen weg terug. We moeten vooruit.”

Ook Davy Voorspoels kon zondagmidd­ag het verschil niet maken. “Met Woluwe-Zaventem kwamen we uit tegen een elftal dat de laatste weken goed voetbalde. Wij hoopten te winnen, maar eigenlijk kwamen we zelfs nooit in aanmerking voor een gelijkspel. Tot aan de grote rechthoek ging het nog redelijk, maar we slaagden er nauwelijks in om een kans af te dwingen. Dan kan men natuurlijk niet scoren en zonder doelpunt kan men niet winnen. Op de koop toe incasseerd­en we weer enkele domme tegengoals. Al die factoren hangen natuurlijk samen. Deze nederlaag is een flinke opdoffer, de komende weken heel cruciaal voor ons”, besluit Voorspoels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium