Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn spelers kregen vleugels na de rust”

Trainer Wes De Ceuster pakt negen op negen na wedstrijd met twee gezichten

- FREDDY KOOPMAN

Kontichtra­iner Wes De Ceuster trok in de derby tegen zijn exploeg aan het langste eind. In de eerste helft gaf nochtans niets de indruk dat Kontich de wedstrijd naar zijn hand zou zetten en was Antonia veel meer aanwezig. “Maar na de rust maakten we het verschil en wonnen we verdiend”, aldus De Ceuster. Bij Antonia hinkte trainer Jesse Verstraete­n op twee gedachten. “Wij maakten in de eerste helft het spel, maar na de rust viel de organisati­e weg en gingen de kopjes te snel naar beneden.”

Kontich kende tegen Antonia een moeilijke eerste helft. “We begonnen aan de match met de intentie om snel druk te zetten, maar dat lukte niet”, begon De Ceuster zijn analyse. “De bezoekers opteerden voor een hoge pressing. Het was volledig hun verdienste dat we moeilijk in de match kwamen. Daarnaast verzuimden we om de ruimte te benutten en door de slechte balcontrol­es verzorgden we de opbouw niet.”

Een gretig Antonia was in de eerste helft zeker de evenknie (en zelfs de meerdere) van Kontich. Een teken voor De Ceuster om wat aan te passen. “Tijdens de rust herschikte ik de pionnen. De ploeg kwam gedreven uit de kleedkamer en kreeg vleugels na de snelle openingstr­effer. Daarna liep het vlot en we controleer­den door onze fysieke paraatheid volledig de match. Ons ruim overwicht leverde nog twee goals en een verdiende zege op”, stelde De Ceuster.

Aan de overzijde zag Trainer Verstraete­n zijn Antonia een wedstrijd met twee gezichten spelen. “Wij maakten in de eerste helft het spel. Alleen de verdiende voorsprong ontbrak. Na de rust waren de jongens te overgeconc­entreerd en viel op onverklaar­bare wijze de organisati­e weg. De tegenstand­er beschikte in aanvallend opzicht over meer kwaliteit en na de dubbele achterstan­d gingen de kopjes te vlug naar beneden. Kontich won verdiend, maar de score was wel fel overdreven”, besloot Verstraete­n.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Kontichspe­ler Ben Van Hooydonck (rechts), maker van de 30, is Nick Van Den Bulck te snel af.
FOTO TOM GOYVAERTS Kontichspe­ler Ben Van Hooydonck (rechts), maker van de 30, is Nick Van Den Bulck te snel af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium