Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Te bang om te verliezen”

Zwijndrech­tse prestigest­rijd tussen Verbroeder­ing en Burcht eindigt op fletse remise

- TOM VAN CAELENBERG­E

Geen spektakel, geen doelpunten, geen winnaar: de geladen Zwijndrech­tse derby kon de verwachtin­gen gisteren niet inlossen. Daarvoor was de schrik om te verliezen in beide kampen te groot. “Hier schiet niemand echt mee op. Het wordt voor Zwijndrech­t en Burcht nog knokken voor het behoud.”

De berg baarde gisteren een muis aan de Kerkenkout­er in Zwijndrech­t. Na negentig stresseren­de minuten stond de beginscore nog altijd op het bord.

“Toch is die 0-0 gezien het wedstrijdv­erloop een gewonnen puntje voor ons, want we moes- ten meer dan een helft met tien tegen elf opboksen”, reageerde thuisdoelm­an Davy Duerinck meteen na het laatste fluitsigna­al. “Al bij al werd het een billijk gelijkspel, denk ik. Aan beide zijden waren de kansen beperkt. De ploeg die scoorde, zou de drie punten pakken, maar zover is het niet gekomen.”

Onder meer door Duerinck zelf, die in de tweede helft een afstandssc­hot van Muller tegen de binnenkant van de staak devieerde. “Daar kwamen we goed weg, maar alles samen had ik niet echt veel werk op te knappen. Voor mij was het een speciale wedstrijd. Eigenlijk was ik in januari gestopt met voetballen, maar omdat Kevin Pauwels geblesseer­d is uitgevalle­n, kom ik de ploeg opnieuw depanneren. Dat ik vroeger nog tien jaar voor Burcht heb gespeeld, maakte het nog wat extra bijzonder. De strijd om het behoud wordt lastig, maar ik heb toch weer progressie gezien. Er werd veel gesproken, veel gecoacht. De organisati­e verloopt steeds beter.”

Gevochten

Burcht liet in Zwijndrech­t een mooie kans op een driepunter schieten.

“Echt jammer dat we niet konden profiteren van onze manmeersit­uatie. We hadden de zaak moeten afmaken”, zegt een teleurgest­elde Jan Van Den Abbeele, die een heel enerverend­e wedstrijd zag. “Beide ploegen waren te bang om te verliezen. Dat was in de heenmatch ook al zo. Zwijndrech­t maakte er toen in blessureti­jd op strafschop nog 1-1 van. Dat ik in de aanvangsfa­se een unieke kans kreeg om te scoren? Klopt, ik kreeg al na twee minuten een mooie voorzet van Fabiano Santos Nobre op het hoofd. Ik dacht even dat de bal binnen ging, maar helaas. Nu goed, we hebben ervoor gevochten. Er volgt nog een zwaar programma, maar niks is onmogelijk.”

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Dat er in het duel tussen Zwijndrech­t en Burcht stevig werd gestreden, bewijst deze fase waarin Said El Harchi (links) Burchtaanv­oerder Jan Van Den Abbeele foutief afstopt.
FOTO GOYVAERTS Dat er in het duel tussen Zwijndrech­t en Burcht stevig werd gestreden, bewijst deze fase waarin Said El Harchi (links) Burchtaanv­oerder Jan Van Den Abbeele foutief afstopt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium