Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dan speel je één derby op het jaar en toon je zo’n mentalitei­t”

Zandhovenc­oach Davidé De Weert furieus over nederlaag van zijn ploeg tegen Halle

- FREDDY KOOPMAN

Carnaval werd gisteravon­d in Halle nog net dat tikje harder gevierd dan andere jaren. Na de zege in de heenronde won de ploeg van coach Robby Gauwloos gisteren opnieuw de derby tegen Zandhoven. Geelzwart blijft door de zege ook in de race voor het behoud. “Mijn ploeg heeft met het mes tussen de tanden gestreden”, sprak een trotse trainer Gauwloos.

Het was geleden van 26 november van vorig jaar dat ze nog eens wisten te winnen. Maar na zeven match zonder zege en een magere reeks van 3 op 21 stond Halle gisteren weer op. Niet toevallig in de derby tegen Zandhoven.

“En zeggen dat we dan ook nog negen spelers moesten missen”, zegt Gauwloos. “Alleen al daarom een dikke chapeau aan mijn jongens. Mijn spelers stonden met veel inzet en karakter te spelen en toonden de perfecte mentalitei­t. Iedereen bikkelde met het mes tussen de tanden. Mentaal zat het dus goed en ook tactisch klopte ons plannetje perfect. We zijn erin geslaagd spelverdel­er Robin Jacobs van Zandhoven het voetballen te beletten. Na de rust hadden we het even moeilijk, maar op basis van de eerste helft vond ik onze zege verdiend. We hadden de punten ook dringend nodig in de strijd om het behoud. Omdat Poederlee en Vrij Arendonk allebei de boot ingingen, doen we meteen een schitteren­de zaak. Het wordt nog een zware strijd voor het behoud, maar we gaan er alles aan doen om ons te redden. Als dat moet via de barrages, dan is dat ook maar zo.”

Bij Zandhoven baalde gelegenhei­dscoach Davidé De Weert. Voor de tweede keer dit seizoen zag hij zijn ploeg onderuit gaan in de derby. “Ik had de spelers erop gehamerd om alert uit de kleedkamer te komen”, zegt De Weert. “Maar daar zag ik niks van terug. Het is toch onbegrijpe­lijk dat de spelers voor de enige derby van het seizoen een gebrek aan motivatie toonden. Dat gemis aan scherpte brak ons trouwens zuur op, want in de eerste tien minuten van de match hebben we de wedstrijd verloren. We begonnen veel te plat en slikten door onze eigen schuld twee vermijdbar­e doelpunten. Na de dubbele achterstan­d moesten we tegen een muur opboksen en kwamen we veel te weinig in ons vertrouwde spel. Na deze snertverto­ning moeten verschille­nde jongens eens voor de spiegel gaan staan.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De derby tussen Halle en Zandhoven werd gisteren op het scherp van de snee gespeeld. Dat maakt deze foto eens te meer duidelijk.
FOTO KOEN FASSEUR De derby tussen Halle en Zandhoven werd gisteren op het scherp van de snee gespeeld. Dat maakt deze foto eens te meer duidelijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium