Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Belgische titel moet eind deze maand van mij zijn”

Soufiane Bouchikhi loopt ook in Rotselaar met de vingers in de neus naar de zege

- (b)

Soufiane Bouchikhi pakte gisteren makkelijk de zege tijdens de vijfde manche van de CrossCup in Rotselaar. Toch zei de Antwerpena­ar na afloop afgezien te hebben. “Maar ik laat dat aan niemand merken”, reageerde hij met een knipoog.

b

Nog maar eens een overwinnin­g voor Soufiane Bouchikhi. De Antwerpena­ar is aan een indrukwekk­end seizoen bezig

In Rotselaar was het Isaac Kimeli die fors startte. Bouchikhi nam echter snel over en liet zijn concurrent­en kansloos. Hij blijft zo ongeslagen in de CrossCup dit seizoen en is ook de grote favoriet voor het Belgisch kampioensc­hap in Brussel, in het park van Laken op 25 februari.

“De overwinnin­g stond al snel vast”, opende Bouchikhi na afloop. “Maar dat wil niet zeggen dat ik niet heb afgezien. Ik kan het alleen goed verbergen. Ik had het bij momenten echt wel moeilijk. Ik heb twee zware trainingsw­eken in de benen en dat voelde ik. Nu heb ik twee weken om te recuperere­n en fris te zijn voor het BK. De nationale titel is een must voor mij, maar een koers is nooit van tevoren gelopen. Er kan altijd van alles gebeuren.”

Halve marathon New York

Na het cross-seizoen neemt Bouchikhi geen pauze, maar start hij in de halve marathon van New York, op zondag 18 maart.

“Ik wil in New York mijn persoonlij­k record (1u03’45”, red.) verbeteren. Nadien neem ik wel rust, alvorens te beginnen aan mijn voorbereid­ing op het EK outdoor in augustus. Ik zal er deelnemen aan de 5.000 en 10.000 meter en wil vol gaan voor de Europese titel.”

 ??  ?? Soufiane Bouchikhi stoomde in Rotselaar spelenderw­ijs naar zijn vijfde Crosscupze­ge dit seizoen.
FOTO BELGA
Soufiane Bouchikhi stoomde in Rotselaar spelenderw­ijs naar zijn vijfde Crosscupze­ge dit seizoen. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium