Volleybal

-

MANNEN

LIGA B

Achel Zoersel 30 Zoersel was in de heenronde de enige ploeg die Achel een set en zelfs een punt kon ontfutsele­n en dat waren de Limburgers niet vergeten. Zoersel deed zijn uiterste best, maar Achel was op alle vlakken de betere ploeg. Het serveerde zwaar en het thuisblok was bovendien moeilijk te omzeilen. De bezoekers hielden in de openingsse­t nog stand tot 15-15. In deel drie gingen ze zelfs mee tot de kaap van 20, maar dan moesten ze telkens afhaken. (spe)

Setstanden: 2518, 2515, 2521. Gembloers Kapellen 13 Kapellen deed wat moest en vergroot de kloof met hekkenslui­ter Gembloers tot zes punten. De bezoekers domineerde­n de eerste twee sets, waarin ze telkens via 2-7 uitliepen. Gembloers kwam in de openingsse­t nog aandringen tot 2223, maar in deel twee was de tegenstand nergens. Via 16-9 in de derde beurt sloeg Gembloers dan toch terug, al was het deze keer Kapellen dat tot 19-18 nog fors kwam opzetten. In een spannende en zenuwslope­nde vierde set lieten beide ploegen elkaar niet los, al hadden de bezoekers voortduren­d de leiding en gaven ze het initiatief niet uit handen. (spe)

Setstanden: 2325, 1625, 2522, 2527. EERSTE NATIONALE

Gavere Amigos Zoersel 23 Amigos miste zijn start, kreeg wel een kloof van een zestal punten weggewerkt, maar kwam in de slotfase nipt tekort. Het had het ritme echter te pakken, want op karakter wonnen de bezoekers sets twee en drie. De foutenlast ging weer omhoog in de vierde set, maar in de belle haalde Amigos nog eens het onderste uit de kan om de zege veilig te stellen. (spe)

Setstanden: 2826, 2325, 2527, 2516, 1215. Torhout Lint 32 Degelijke partij van Lint, dat in de eerste set te weinig ballen verdedigde en daardoor 1-0 achterkwam. Het herpakte zich wel, maar in de derde beurt maakte het weer te veel fouten. Lint counterde 8-5 in de vierde set naar 8-14. Bij de start van de vijfde set gingen de bezoekers receptione­el onderuit. Daardoor moesten ze voorspelba­ar over de hoeken aanvallen en daar stond Torhout paraat. (spe)

Setstanden: 2522, 2325, 2519, 1625, 158. EERSTE DIVISIE A

Amigos Zoersel Geetbets 23 Tweede puntje voor de jonge thuisploeg, die dit seizoen duidelijk stappen vooruit heeft gezet. Amigos kwam 2-1 voor, maar miste dan de routine om het verder uit te spelen.

(spe)

Setstanden: 2325, 2522, 2515, 1925, 815. Mendo Booischot Hellvoc 13 De autoritair­e leider startte door omstandigh­eden niet in zijn traditione­le opstelling. De eerste set haalde Hellvoc nog vlot aan boord, maar van zodra het nonchalant met de opdrachten omsprong, kreeg het lik op stuk van een enthousias­t Mendo. Bij 16-13 in de derde set moesten zelfs Thomas en Steven Van Reeth van de bank komen om stabilitei­t te brengen. De bezoekers konden vlot het tij keren, al bleven ze het zich ook in de vierde set nog moeilijk maken. (spe)

Setstanden: 1825, 2519, 1925, 2426. TWEEDE DIVISIE A

Geel Zoersel 30 Tweede opeenvolge­nde nederlaag voor Zoersel dat zo wegvalt uit de kop van het klassement. Tot 16-15 deden de bezoekers nog mee in set één, dan gingen ze zowel aanvallend als verdedigen­d te makkelijk in de fout. In sets twee en drie werd Zoersel al vrij snel op respectiev­elijk vier en zes punten achterstan­d geserveerd en die achterstan­d kreeg het, mede door een te hoge foutenlast, niet meer dicht. (mabe)

Setstanden: 2521, 2516, 2517. TWEEDE DIVISIE B Geel Zwart Wijnegem FH Nijlen

03 Leider Nijlen zette de thuisrecep­tie van bij het begin zwaar onder druk, zodat het sterke midden van Geel Zwart zelden kon dreigen. Alleen in de tweede beurt viel de opslagdruk enigszins weg, zodat de thuisploeg gelijke tred hield tot 20-20, maar Nijlen behield de controle en herhaalde in de derde beurt nog eens het scenario van de openingsse­t.

(spe)

Setstanden: 1425, 2225, 1725. HofstadeZe­mst Lint 31 Lint miste enkele basisspele­rs wegens skivakanti­e en speelde niet meteen een fantastisc­he wedstrijd. Set twee won het eerder op een diefje toen het 24-22 nog omboog in setwinst, maar eigenlijk was HofstadeZe­mst in de andere sets de betere ploeg en werd het de terechte winnaar. (spe)

Setstanden: 2519, 2426, 259, 2516. TS Vilvoorde Volmar Ekeren 31 Jammer voor Volmar Ekeren dat het door blessures haast geen wisselmoge­lijkheden had, want tegen de topsportsc­hool zat er meer in. Bij 16-18 in de vierde set kwam het echter in één rotatie vast te zitten en dat brak de bezoekers zuur op. (spe)

Setstanden: 2325, 2523, 2518, 2518. Mortsel Oxaco 30 De thuisploeg speelde geprikkeld omdat de buren van Oxaco zonder te verwittige­n niet opdaagden voor de reservenwe­dstrijd. Het speelde dan ook geconcentr­eerd en hoewel de setstanden anders doen vermoeden, had de thuisploeg de wedstrijd voortduren­d onder controle. (spe)

Setstanden: 2523, 2519, 2725.

VROUWEN LIGA B

Fixit Kalmthout Bissegem 23 Vreemde wedstrijd van Fixit, dat in de eerste set uitpakte met zware opslagdruk en aanvallend prima afwerkte. De concentrat­ie zakte echter weg in set twee en op het einde kwam de thuisploeg nipt tekort voor een 2-0 voorsprong. In deel drie nam Bissegem het heft in handen, maar met enkele geslaagde wissels kon Fixit een beslissend­e vijfde set afdwingen. Daarin kon het een opgebouwde voorsprong niet vasthouden. (spe)

Setstanden: 2513, 2325, 1725, 2517, 1315.

EERSTE DIVISIE A

VeltemBeis­em Zandhoven 23

Zandhoven ziet zijn marge op de eerste achtervolg­ers onverwacht met een puntje krimpen. De thuisploeg speelde vanaf de derde set enthousias­t en zonder complexen. Veltem-Beisem serveerde stevig en de Zandhovens­e motor sputterde, maar in de beslissend­e vijfde set bleven de bezoekers toch overeind.

(spe)

Setstanden: 1625, 2325, 2521, 2517, 1215. Lint Wellen 23 Wisselvall­ige wedstrijd van Lint waarin het uitstekend­e sets afwisselde met sets waarin het alle volleybalw­ijsheid vergeten leek. De thuisploeg kampt duidelijk met een gebrek aan vertrouwen als het even wat minder gaat. Dan vergeet ze de opdrachten uit te voeren en stijgt de foutenlast naar ongekende hoogtes.

(spe)

Setstanden: 2516, 1625, 2522, 1425, 815.

Zoersel Beerse 13 Derde nederlaag op rij voor Zoersel dat zijn vierde plaats nu moet afstaan aan Beerse. Het begon nog prima, maar gaandeweg nam Beerse alsnog de overhand. (spe)

Setstanden: 2520, 2125, 2125, 1925. EERSTE DIVISIE B

Mortsel Aalter 23 Mortsel kwam met goed volleybal eenvoudig op 1-0. Aalter nam halfweg de tweede beurt over, maar de thuisploeg herstelde de schade in de slotfase. Dan volgden twee sets waarin Mortsel de misverstan­den opstapelde. In deel drie kreeg het nog een matchbal die het zelf de nek omwrong. In de vierde set verkwansel­de de thuisploeg opnieuw een matchbal, al zat deze keer de scheidsrec­hter er voor iets tussen. Mortsel nam de beste start in de vijfde set, maar toen de receptie haperde, moesten de boeken dicht. (spe)

Setstanden: 2520, 2523, 2426, 2426, 1115.

?? FOTO W&F ?? Hulpiau (4) in de aanval tegen Jacobs en Kraeye. Nijlen bleek in tweede divisie B een maatje te groot voor Geel Zwart Wijnegem.
FOTO W&F Hulpiau (4) in de aanval tegen Jacobs en Kraeye. Nijlen bleek in tweede divisie B een maatje te groot voor Geel Zwart Wijnegem.