Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mooie Belgische titel voor de ploeg”

Mannen AC Lyra slepen gouden medaille in de wacht

- (basp)

Feest bij AC Lyra! Het mannenkwar­tet veroverde zaterdag in de Gentse topsportha­l goud op het BK 4x200 meter indoor. Simon Verherstra­eten, Christian Iguacel, Senne Segers en Jan De Kinder brachten het stokje vier keer rond op de indoorpist­e in 1’28”67.

AC Lyra zette in de eerste van vijf reeksen met 1’28”67 meteen de te kloppen tijd op het bord. Daarna was het voor de roodwitten nog vier series nagelbijte­n, maar geen enkel team kon de tijd nog verbeteren. In de laatste reeks kwam RESC nog wel zeer dicht met 1’28”83, maar toch mocht AC Lyra voor het eerst het goud mee naar huis nemen.“De tijd hadden we wel verwacht, maar de titel niet”, bekenden de vier AC Lyra-spurters. “Als we de individuel­e tijden optelden en ervan uitgingen dat Simon Verherstra­eten snel genoeg zou zijn, hadden we op papier een van de snelste ploegen. We wisten dus dat er kansen lagen.”

En er leek zelfs nog marge op te zitten. “Twee wissels waren echt niet goed. Zo lieten we nog een halve seconde liggen. Maar indoor is dat niet zo gemakkelij­k te trainen. Eigenlijk mikken we vooral naar de zomer. Dit was voor ons een leuk tussendoor­tje vlak na de examens. Het is natuurlijk leuk om de titel te winnen. Dit is een mooie Belgische titel voor ons, nadat het outdoor in september niet lukte in Lier (AC Lyra werd toen gediskwali­ficeerd in de reeksen van de 4x200 meter, red.).”

OLSE Merksem trad aan in de laatste reeks. Na een sterke start van Victor Hofmans en een goeie tweede beurt van Dylan Calluy, lag OLSE op kop, maar door een slechte wissel tussen Calluy en Shamamta moest OLSE de leiding afstaan. Ook de laatste wissel tussen Ammar Shamamta en Alexander Gabriels was niet super. Uiteindeli­jk werd het team vijfde in 1’30”10. De twee mindere wissels kostten de ploeg wellicht een medaille. 1’29”77 had volstaan voor brons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium