Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben volwassen gespeeld”

Amar Zouggaghi en co gaan in spaarmodus naar zege

- be) (ma

FT Antwerpen heeft de altijd moeilijke verplaatsi­ng naar Real Noorderwij­k tot een goed einde gebracht. De Sinjoren maakten vooral na rust het verschil en wonnen uiteindeli­jk met duidelijke 48 cijfers.

“We creëerden in de eerste tien à twaalf minuten de kansen om de wedstrijd dan al in een beslissend­e plooi te leggen, maar lieten het na om ze af te maken”, zegt trainer Karim Bachar, die een meer dan degelijk Antwerpen de rust zag ingaan met een kleine 2-3 voorsprong.

Na de pauze kwam Noorderwij­k opzetten en kon het even voor dreiging zorgen door op 4-4 te komen. Maar op dat moment kwam

de bezoekende klasse en ervaring boven en werd de thuisploeg in enkele minuten definitief uitgeteld. “Het was een moeilijke wedstrijd omdat onze focus haast volledig op de wedstrijd van maandag (vanavond speelt Antwerpen zijn kwartfinal­e voor de Beker van

België op Moeskroen, red.) ligt. We wilden absoluut geen risico’s nemen en vermijden dat we blessures opliepen. Het kwam erop aan spaarzaam met de krachten om te springen”, zegt Amar Zouggaghi.

“Toch vind ik dat we een van onze betere wedstrijde­n hebben gespeeld. We hebben het zeer volwassen aangepakt en scoorden op de belangrijk­e momenten, waardoor we nadien rustig de wedstrijd konden uitspelen.”