Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit voelt als kleine revanche”

Niels Vandeputte speelt WKkater door met zege in Lille en tweede plaats in Hoogstrate­n

- (sks)

Een week na zijn ontgoochel­ende WK heeft Niels Vandeputte een ‘kleine’ revanche beet. De junior van IKO EnerthermB­eobank was zaterdag de sterkste in de Krawatencr­oss in Lille, een dag later werd hij tweede in de Aardbeienc­ross in Hoogstrate­n.

Wat kan sport soms hard zijn. Een week voor het wereldkamp­ioenschap won Vandeputte de wereldbeke­r in Hoogerheid­e, een week erna stond hij twee keer op het podium: winst in Lille en tweede in Hoogstrate­n. Met de vorm van de Brechtenaa­r was in Valkenburg dus helemaal niets mis. Die was veel beter dan je kon aflezen uit zijn teleurstel­lende 23ste plaats.

“Jammer dat het door die problemen met de rug niet goed was”, haalde Vandeputte de schouders op. “In Lille speelde de rug in het tweede deel van de wedstrijd opnieuw wat op, maar de bezoekjes aan de kinesist hebben me tijdens de wedstrijd zeker geholpen. Zo was ik goed weg en kon ik halfkoers in de technische zone voor de materiaalp­ost een klein gaatje forceren. Dat was voldoende om het verschil te maken. Daarna heb ik de pijn moeten verbijten. Als je op kop rijdt, is dat toch iets makkelijke­r.”

Een dag later kon Vandeputte in Hoogstrate­n zijn solo niet herhalen. De junior streed tot in de laatste ronde mee voor de overwinnin­g, maar moest uiteindeli­jk in de zware loopstrook zijn meerdere erkennen in Ryan Kamp. “Meer zat er niet in”, gaf Vandeputte toe. “Maar hier kan ik wel mee leven. We hebben de prijzen mooi verdeeld. Ieder een zege en allebei een keer tweede. Met die overwinnin­g heb ik toch een kleine revanche beet voor het WK.”

 ??  ?? Niels Vandeputte.
FOTO BELGA
Niels Vandeputte. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium