Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sasha & Davy spelen met de sixties

- (tdl) Het album Sasha & Davy in the Ju kebox ligt in de winkels

Hun 6jarige zoon Beau zweert bij het gedreun van Dimitri Vegas & Like Mike, maar voor hun andere fans hebben Sasha Rosen (39) en Davy Gilles (42) iets totaal anders in petto: een cd met muziek uit de jaren zestig.

Een dochter van drie die alles goed vindt klinken, twee zonen van zes en acht die van schlager zijn overgescha­keld op dance én een 15-jarige dochter die liever hiphop heeft: smaken verschille­n ten huize Gilles-Rosen. Maar als papa mag kiezen, stapt hij naar de nieuwerwet­se platendraa­ier die hij van fans cadeau kreeg voor zijn verjaardag en legt hij iets uit de sixties op. Bij voorkeur Elvis Presley, maar Roy Orbison of Cliff Richard zijn net zo goed. Davy Gilles heeft een dikke boon voor de tijd van Suspicious Minds en

My Girl. “Muziek wordt tegenwoord­ig zo vol instrument­en gepropt dat je de melodie niet meer hoort. In de jaren zestig was dat anders. Toen speelden een paar muzikanten het nummer live in en dat was het dan. Toen zijn de mooiste melodieën gemaakt.”

Nicole & Hugo

Davy kreeg de muziek uit de jaren zestig met de paplepel mee: zijn vader Maurice speelde met zijn twee broers bij een balorkest. “Als kleine jongen ging ik wel eens mee, dat orkest speelde soms vijf uur aan een stuk.”

Met De Romeo’s heeft Davy zo’n 200 optredens per jaar, met zijn wederhelft bijna 100. Hebben die twee nog tijd om man en vrouw te zijn? “Alles samen doen zoals Nicole en Hugo, dat zou ik niet kunnen, met alle respect voor die twee. Er zit nog altijd een klein jongetje in mij, dat moet zich kunnen uitleven bij De Romeo’s.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium