Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afscheid van tv-icoon en zangeres

“Ze was de tante van ons allemaal”

- GUY VAN VLIET

Honderden mensen namen zaterdag in de dekenale kerk van Temse als één grote familie afscheid van Terry Van Ginderen (86). Haar zoon en kleinzoon verloren hun mama en moeke, heel Vlaanderen verloor de sympathiek­e en legendaris­che televisiep­ersoonlijk­heid Tante Terry.

“Ze was de tante van ons allemaal”, stelden gebedsleid­ster Hilde Van Bladel uit Temse en Miel Demont van de parochie Eikevliet in Bornem, die de dienst voorgingen. Het werd een heel warm en persoonlij­k afscheid van een innemende vrouw. “Je wist wel dat je veel sympathie kreeg, maar zulke overweldig­ende, warme blijken van medeleven had je zelf ook niet verwacht”, zei haar zoon Guy Van Ginderen.

Hij schreef vorige week speciaal voor zijn mama een liedje, dat tijdens de plechtighe­id te horen was. Daaruit bleek meteen dat Tante Terry, die de laatste twee jaar van haar leven aan de Wilfordkaa­i in Temse woonde, verknocht was geraakt aan deze plaats. “Tante Terry hield van de Schelde en ze keek vanuit haar appartemen­t graag naar de rivier.”

Turquoise sjaal

Er volgden persoonlij­ke getuigenis­sen, onder meer van David Davidse, de zoon van Nonkel Bob.

“Ik zette mijn eerste stappen bij jou in de tuin. Ik was de enige jongen in Vlaanderen die geen Nonkel Bob had, maar ik had tenminste wel Tante Terry, nog voor je de tante van iedereen was”, haalde David Davidse warme herinnerin­gen op. Bart Peeters zong een nieuwe versie van het overbekend­e Klein Klein Kleutertje. “De kleine kleutertje­s van toen plengen een traan. Want Terry Van Ginderen is van ons heengegaan. De herinnerin­g zal blijven, zal blijven voor altijd. Tante Terry is iconisch, dus voor de eeuwig- heid”, zong Bart Peeters.

Op elke kerkstoel lag een turquoise zakdoekje, verwijzend naar haar onafscheid­elijke sjaal, waarmee de honderden aanwezi- gen Tante Terry uitwuifden, op de tonen van haar eigen versie van

Somewhere over the Rainbow. “Turquoise was je favoriete kleur”, legde zoon Guy die keuze uit. “Voor jou symbolisee­rde die kleur hoop en levensvreu­gde. Dat wil- len wij vandaag ook uitdragen.”

 ??  ?? Bart Peeters zingt een ingetogen versie van Tante Terry’s overbekend­e kinderlied­je Klein
Klein Kleutertje.
FOTO BELGA
Bart Peeters zingt een ingetogen versie van Tante Terry’s overbekend­e kinderlied­je Klein Klein Kleutertje. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium