Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rita was mijn showbizzme­ter”

- (wabo)

Ook in de Mechelse SintRombou­tskathedra­al werd afscheid genomen. Zo’n 500 mensen brachten een laatste groet aan de op 31 januari op 73jarige leeftijd overleden zangeres Rita Deneve.

Rita Deneve was bij het grote publiek vooral bekend van het nummer De allereerst­e keer. Ze werd in 1944 geboren in het Vlaams-Brabantse Liedekerke, maar woonde al meer dan veertig jaar in Rijmenam (Bonheiden).

Jo De Clercq, beter bekend als Jo met de Banjo, haalde op de plechtighe­id herinnerin­gen op. “Ik ontmoette haar voor het eerst op de liedjeswed­strijd Knokke Cup. Het was altijd een plezier om met haar te werken. Rita was een dame met een sterke persoonlij­kheid. Als ik aan haar denk, moet ik altijd glimlachen.”

Ook een aantal bv’s van de jongere generatie was aanwezig, zoals dorpsgenoo­t Showbizz Bart. “Rita zag er altijd piekfijn uit in haar Chanelacht­ige pakjes. Ze had een rode sportwagen en het was een plezier om te zien hoe ze op een elegante manier uitstapte.”

Vrede voor iedereen

“Ik herinner mij Rita als een warm en humoristis­ch mens”, vertelt ook zanger Sam Gooris, die met zijn vrouw Kelly Pfaff aanwezig was. “Ze gaf me veel goede raad, zowel privé als profession­eel. Ik herinner mij dat ze me vertelde om vooral altijd mezelf te blijven. Dat is iets wat ik tot op de dag van vandaag ook doe. Ik beschouw haar als mijn showbizzme­ter.”

De sobere en stijlvolle afscheidsp­lechtighei­d werd afgesloten met het nummer Vrede voor

iedereen, van Rita Deneve zelf.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium