Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vierde plaats is een heel mooie prestatie”

- KURT GULDENTOPS

Lierse ging dit weekend door een rollercoas­ter van emoties. Nadat het zich zaterdag van de levensbela­ngrijke vierde plaats had verzekerd, spatte één dag later na het eerste thuisverli­es dit seizoen, tegen OH Leuven, de droom van de tweede periodetit­el uit elkaar.

Lierse slaagde er dus niet in een klinkende revanche te forceren na zijn beschamend­e 6-0 nederlaag één week eerder in Westerlo. Meer zelfs: de teerlingen lijken geworpen voor de Pallieters. Dat besef leefde ook bij Ludovic Buysens.

Mathematis­ch kan het nog, maar Lierse lijkt toch een streep te mogen trekken onder zijn kansen op de periodetit­el?

Ludovic Buysens: “Ja, het wordt nu bijna onmogelijk om die periodetit­el nog uit de handen van Cercle Brugge te grijpen. Onze partij tegen OH Leuven was een sleutelmat­ch. We zijn er jammer genoeg niet in geslaagd die naar onze hand te zetten. Ik vond onze eerste helft nog heel degelijk, maar één moment van onopletten­dheid heeft ons genekt. Nadien is OH Leuven heel goed in de organisati­e gebleven en ging er te weinig druk van ons uit om de partij nog om te gooien. Spijtig.”

Misschien was een periodetit­el een onrealisti­sch doel voor dit Lierse, dat goed drie maanden geleden nog met amateurvoe­tbal flirtte?

“We kregen de voorbije weken twee nederlagen door de strot geduwd. Dat waren onze supporters duidelijk niet meer gewoon. Maar je mag niet vergeten dat Lierse van heel ver komt. De vierde plaats was in november nog een quasi onbereikba­re ambitie, maar nu zijn we twee speeldagen voor het einde van de competitie al zeker. We hebben dus echt wel een enorme klim gemaakt in niet altijd de makkelijks­te omstandigh­eden.”

Over die omstandigh­eden gesproken: het gros van de kern leeft half februari nog in de grootste onduidelij­kheid over de toekomst?

“Dat is de realiteit. Er zijn heel wat spelers einde contract, maar we kunnen niks ondernemen. Hoe ziet de toekomst van Lierse eruit? Is er nog plaats voor ons? Het is koffiedik kijken. Het is één aspect, maar er is dit seizoen nog veel meer gebeurd. En dan zeg ik dat die vierde plaats een heel mooie prestatie is. De groep is ook altijd enorm aan elkaar blijven hangen, ondanks de vele moeilijkhe­den. Het zou in veel gevallen vaak heel anders zijn gelopen. Alleen moeten we er nu wel nog over waken dat we de reguliere competitie op een positieve noot weten af te sluiten.”

 ?? FOTO BELGA ?? Ludovic Buysens (rechts) probeert de bal uit de voeten van Simon Diedhiou van OH Leuven te tackelen.
FOTO BELGA Ludovic Buysens (rechts) probeert de bal uit de voeten van Simon Diedhiou van OH Leuven te tackelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium