Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mentaal is dit erg moeilijk”

Dimitri Nesen staat voor één jaar (!) geblesseer­d aan de kant

-

Na de zege tegen Hades lijkt City Pirates stilaan helemaal zeker van de redding. Ook al moeten de Merksemnar­en het de komende maanden zien te rooien zonder Dimitri Nesen, die na een voetblessu­re maar liefst één jaar aan de kant staat.

Half december sloeg het noodlot toe voor Nesen. “Tijdens een zaalvoetba­lwedstrijd met FT Antwerpen kreeg ik een tackle langs achteren. Het volle gewicht van mijn tegenstand­er kwam op mijn voet terecht, zodat er een beentje is verschoven. Een operatie bleek noodzakeli­jk. Jammer, want ik ben 26 en was net in mijn betere periode als voetballer. Maar goed, we moeten verder. Al zal het mentaal niet altijd even makkelijk zijn. Zeker als ik uit de plaaster zal gaan, zal het besef komen dat mijn voet nooit meer zoals voorheen zal zijn. Ik heb alleszins een erg lange weg te gaan.”

En dus zag Nesen dit weekend van in de tribune hoe City Pirates wist te winnen van Hades. De redding is stilaan zo goed als zeker voor de Merksemnar­en.

“Chapeau voor mijn ploegmaats. Ze hebben het prima gedaan en waren vooral erg efficiënt. Uiteraard doet het pijn dat ik er niet bijloop. Door zo’n blessure besef ik eens te meer wat voetbal voor mij betekent. Maar goed, ik kan niet anders dan mijn hoofd boven water houden en hard werken om sterker terug te komen. Sowieso zal ik een jaar onbeschikb­aar zijn. Het is wel al positief dat de club gered is. We hebben ook voldoende kwaliteit in onze rangen om in tweede amateurkla­sse mee te draaien. Al mag er misschien wel wat meer creativite­it zijn, al wordt dat gebrek dan weer gecompense­erd met heel wat andere zaken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium