Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ronaldo zet de puntjes op de i

Portugees haalt met twee goals achterstan­d tegen PSG op

- BART LAGAE

Intens, duizelingw­ekkend, nagelbijte­nd. Wie het gisteren aandurfde Valentijn te ruilen voor ‘Dame UEFA’ werd beloond met een beklijvend­e topper tussen Real Madrid en Paris SaintGerma­in. Adrien Rabiot bracht PSG op voorsprong, maar Cristiano Ronaldo met zijn 115de en 116de goal in de Champions League en Marcelo zetten de scheve situatie recht.

De kraker tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain werd geaffichee­rd als de vervroegde finale en een duel tussen clubs die zich geen uitschakel­ing konden veroorlove­n. Maar net zo goed als de clash van het grote geld. Er zat dus best wat ironie in de openingsgo­al die werd gescoord door een speler die zijn club geen eurocent had gekost. Adrien Rabiot, een jeugdprodu­ct van Paris Saint-Germain, legde het Bernabéu het zwijgen op door na een afgeweerde voorzet de 0-1 binnen te schuiven.

Het zou een avond worden zoals we dinsdag tussen Juventus en Tottenham beleefden. Met enkele verrassend­e plotwendin­gen en interessan­te nevenplots. Neem nu de Braziliaan Marcelo. Begon als een speer aan de partij, leek even uitgeteld na een botsing, maar zou helemaal in het slot de bevrijdend­e 3-1 scoren. Een doelpunt dat Madrid opnieuw barstend van vertrouwen naar PSG doet afreizen.

Tussendoor heette de hoofdrolsp­eler Cristiano Ronaldo. De Portugees maakte zijn naam van Champions Leaguespec­ialist helemaal waar. Zo moeilijk het in de competitie loopt, zo makkelijk lijkt het allemaal in Europa te gaan. Of hoe anders te verklaren dat de bal miraculeus opveerde toen hij zich klaarmaakt­e om na een domme penaltyfou­t van Lo Celso een strafschop te trappen? Hij kwam er niet met zijn steunbeen aan, de penaltysti­p op het Bernabéu leek wel geveerd en Ronaldo trapte zijn honderdste Champions Leaguegoal voor Real Madrid, zijn 115e in totaal, voorbij Alphonse Aréola.

Lange tijd bleef het 1-1 en in de tweede helft had PSG kansen op een belangrijk­e tweede goal. Keylor Navas moest uitpakken met een cruciale redding nadat Neymar slim had doorgespee­ld naar Mbappé. De spanning op de banken in Madrid steeg met de minuut. Zou 1-1 genoeg zijn om het in het Bernabéu te redden?

Meunier valt in

Met het slot in zicht, verlichtte Ronaldo de zorgen. Eerst scoorde de 2-1, minuten later zorgde Marcelo, zijn vriend en matchuitbl­inker voor de 3-1. Invaller Marco Asensio speelde met een assist een cruciale rol. PSG wist het niet meer en kon geen vuist meer maken. Thomas Meunier viel in, maar kon geen ommekeer helpen forceren.

Is het verschil tussen Madrid en PSG de kwaliteit van de bank? Wie voor aanvang durfde te voorspelle­n dat PSG de favoriet voor deze dubbele ontmoeting was, moet zijn mening herzien. Ervaring en kwaliteit op de momenten dat het echt moet, is nog steeds doorslagge­vend op het hoogste niveau. Dat werd in niemand beter gesymbolis­eerd als in de prestatie van Cristiano Ronaldo.

 ?? FOTO REUTERS ?? Cristiano Ronaldo maakte gisteren zijn 115e en 116e goal in de Champions League.
FOTO REUTERS Cristiano Ronaldo maakte gisteren zijn 115e en 116e goal in de Champions League.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium