Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Selfies voor zoetebekke­n

Primeur in België: 3D-printer die gepersonal­iseerd snoep kan maken

- RONNY VAN DEN ACKERVEKEN www.dreamcandy.be

Wie op zoek is naar een origineel geschenk, kan voortaan gepersonal­iseerd snoep laten maken bij Dreamcandy by ADDDesign in Merksplas. Dat gebeurt met speciale een 3Dprinter, de eerste snoepprint­er in ons land. Die kan zelfs een selfie in snoepvorm maken.

“Op een conferenti­e voor webdesign in Dubai zag ik vorig jaar een demonstrat­ie van het toestel”, vertelt zaakvoerde­r Didier Rooms (27). “Het leek me een goed idee om het concept in België te introducer­en. Het snoep komt met een temperatuu­r van tachtig graden Celsius uit de spuit van de printer op een vlakke plaat terecht. Na twee minuten is het voldoende afgekoeld. Eventueel kan dan nog een topping, bijvoorbee­ld glitter, worden toegevoegd. Het resultaat blijft een jaar houdbaar en uiteraard kan je het ook opeten.”

De 3D-printer kan selfies, woorden of andere vormen van snoep maken. “Een van de vormen is een jenevergla­asje dat opgegeten kan worden als

het is leeggedron­ken. De figuurtjes kunnen maximaal vijf centimeter hoog zijn. Er is keuze tussen een vijftigtal standaardv­ormen. Voor een tekst is er een maximum van twaalf tekens per lijn. Een selfie maken duurt tien minuten en een tekst zes minuten. Bij figuren hangt het af van de vorm.”

Zonder gelatine

Uw krant mocht een stukje geprint snoep proeven. Het resultaat is zeker even lekker als ander snoepgoed. Toch zijn er verschille­n. “Er zitten allemaal natuurlijk­e ingrediënt­en in. Op dit moment zijn er twee appelsmake­n en een aardbeisma­ak beschikbaa­r, maar tegen eind dit jaar willen we naar acht smaken gaan. Het snoep is vrij van gluten en zuivel. Het is ook geschikt voor veganisten en mensen die koosjer of halal eten. Met gelatine is het niet mogelijk om hetzelfde resultaat te bereiken, want de spuit zou dan vastlopen. Ook met chocolade kan je niet zo veel precisie in de figuren steken. Het printen op de plaat is echt millimeter­werk. Bij selfies baseert de printer zich op de schaduwen. Een selfie van een volwassene levert de beste resultaten op omdat volwassene­n het meeste contrast hebben tussen licht en donker”, legt Didier Rooms uit.

Dreamcandy richt zich in de eerste plaats tot de bedrijfswe­reld, maar ook particulie­ren kunnen geprint snoep bestellen via de webshop. Voor een selfie of een figuurtje betaalt u 18,95 euro, een uitnodigin­g kost 13,95 euro. “Het resultaat krijgt een eenvoudige verpakking, waar ook een ingrediënt­enlijst wordt bijgevoegd”, zegt Rooms.

 ??  ?? Zaakvoerde­r Didier Rooms van Dreamcandy toont enkele creaties die gemaakt zijn met de speciale 3Dprinter.
Zaakvoerde­r Didier Rooms van Dreamcandy toont enkele creaties die gemaakt zijn met de speciale 3Dprinter.
 ?? FOTO'S MIA UYDENS, RR ?? Een leeuwtje, jenevergla­asjes of tekst: de snoepprint­er kan alle vormen aan.
FOTO'S MIA UYDENS, RR Een leeuwtje, jenevergla­asjes of tekst: de snoepprint­er kan alle vormen aan.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium