Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop stiekem op een medaille”

Elise Mehuys bij de favorieten op 60 meter

- (basp)

Elise Mehuys maakte afgelopen zaterdag een sterke beurt op de IFAM. Op het BK indoor zaterdag mag ze mikken op een medaille op de 60 meter. Ze hoopt om dit seizoen nog onder de 7”50 te duiken. Victor Hofmans start op de 200 meter als de te kloppen man.

Op de deelnemers­lijst staat Elise Mehuys met haar tijd van 7”50 samen met Manon Depuydt op een gedeelde eerste plaats. Afgelopen zaterdag bewees Mehuys op de IFAM met tijden van 7”56 en 7”59 dat ze nog aardig in vorm is.

“Ik had toch graag iets sneller willen lopen”, zegt Mehuys. “Intussen heb ik ieder getal in de 7”50 al één keer gehad. Ik zou heel graag eens onder de 7”50 duiken. Natuurlijk is het mooi dat ik zo regelmatig blijf presteren. Het is niet zo dat ik tijden in de 7”80 aan het lopen ben. Daarom hoop ik dat die duik onder de 7”50 er spoedig zal komen. Ik heb nog twee kansen: het BK alle categorieë­n zaterdag en daarna het BK voor studenten. Stiekem is het een beetje mijn doel om een medaille te halen op het BK alle categorieë­n. Die ambitie mag ik hebben, vind ik. Het zou super zijn, mocht ik op het BK mijn record verbeteren en een medaille pakken. Dat zou echt het mooiste zijn wat me kan overkomen.”

Victor Hofmans favoriet op 200 meter

Bij de mannen belooft de 200 meter net als op het VK een Antwerpse aangelegen­heid te worden. Oelegemnaa­r Victor Hofmans is met 21”39 de grote favoriet. Wilrijkena­ar Christian Iguacel (21”75) en het 18-jarige Brasschaat­ste talent Jaan Bal (21”88) staan respectiev­elijk tweede en derde op de deelnemers­lijst. In het kogelstote­n was Vlaams kampioen Matthias Quintelier normaal een van de medailleka­ndidaten. Helaas moet hij forfait geven met een scheurtje in de linker hamstring. Quintelier hoopt dat hij over enkele weken wel van de partij kan zijn op het BK voor beloften.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium