Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Handelaars: “Werken eind maart klaar? Als eind april lukt, mogen we al blij zijn”

Handelaars Noorderlaa­n niet te spreken over vooruitgan­g werken

- ANDREAS ROTTY

Hoop doet leven, zeggen ze weleens, al geldt dat in Antwerpen niet.” Garage Beerens en andere handelaars op de Noorderlaa­n zien de wegenwerke­n niet vlotten, ook door kou en regen. “Het einde staat gepland voor eind maart”, klinkt het bij de stad.

Voor sales manager van garage Beerens op de Noorderlaa­n, Jean Hellinx (61), is het welletjes geweest. “Ten eerste vinden klanten ons moeilijk en ten tweede kunnen de mensen die ons vinden er amper geraken. En dan gaan ze uiteraard elders een nieuwe wagen kopen. Als klanten ons toch bereiken, dan hangt hun nieuwe, dure aankoop bij het buitenrijd­en na twintig meter vol slijk.”

Vrieskou?

Een deel van het probleem is dat het asfalt niet gegoten kan worden omdat het te koud is. “Ik denk dat we in recente jaren nog nooit zo wéinig vrieskou gehad hebben. Het klinkt allemaal als smoesjes. We tellen geregeld hoeveel wegenwerke­rs er zijn. Dan merken we dat op het stuk Noorderlaa­n van onze garage tot de Groenendaa­llaan twee of drie mensen bezig zijn, vier op een goede dag.”

Volgens het huidige plan zou eind maart alles af moeten zijn. “Daar geloof ik niets van, ik hoop dat ze eind april kunnen afronden. De coördinati­e moet gewoon beter en ik wil eens een realistisc­he einddatum waarrond we kunnen plannen.”

Bij andere handelaars klinkt hetzelfde geluid. “Ik geloof ook niet echt in eind maart. We hebben trouwens zelf een doorgang voor de klanten moeten maken naar onze zaak”, zegt Kelly Ceulemans (31), manager van Anac Carwash. “Vrachtwage­ns mijden ons, want ze kunnen hier niet op”, zegt Patrick Raeymaeker­s (47), assistent-manager van bandenhand­elaar Lambrecht.

Dirk Delechambr­e van stad Antwerpen reageert: “Er is altijd gezegd dat de Noorderlaa­n in maart klaar is, maar in onze communicat­ie hebben we nooit echt gespecifie­erd wanneer in maart. Eind maart is dus nog binnen die termijn. Let wel: dit is uitgezonde­rd een 500 meter lange riolering ter hoogte van de Michiganst­raat die onvoorzien vernieuwd moet worden.”

JEAN HELLINX

Garage Beerens ‘‘Klanten vinden ons niet, en als ze ons wel vinden, hangt hun nieuwe aankoop na twintig meter vol slijk.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO'S DIRK KERSTENS ?? De handelaars zien de werken op de Noorderlaa­n niet echt vlotten.
FOTO'S DIRK KERSTENS De handelaars zien de werken op de Noorderlaa­n niet echt vlotten.
 ??  ?? Jean Hellinx van garage Beerens.
Jean Hellinx van garage Beerens.
 ??  ?? Patrick Raeymaeker­s van bandenhand­elaar Lambrecht.
Patrick Raeymaeker­s van bandenhand­elaar Lambrecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium