Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buurtbewon­er houdt fietsostra­de tegen

- zeker als je ziet dat het draagvlak voor deze verbinding ontzettend groot is.” De Vlaamse overheid, als vergun- Fietsbrug in Berchem (svw)

De fietsostra­des lopen vertraging op. In Ekeren is een buurtbewon­er een procedure begonnen over een nog aan te leggen stukje van 1,5 kilometer. En in Berchem is het te koud om de fietsbrug aan te sluiten.

De provincie Antwerpen kreeg een nieuwe stedenbouw­kundige vergunning voor de F14 fietsostra­de Antwerpen-Essen. Het gaat over een afstand van 1,5 kilometer tussen Vloeiende in Kapellen en Schriek in Ekeren. Op de laatste dag van de wettelijke termijn zette een buurtbewon­er een procedure in gang, waarin de schorsing en vernietigi­ng van deze vergunning wordt gevraagd.

“Tot de Vlaamse Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen een uitspraak doet, kunnen wij de werken niet laten beginnen”, zegt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeer­de van Mobiliteit. “Ik vind dat jammer voor de honderden fietsers die moeten blijven wachten op een kwalitatie­ve fietsverbi­nding tussen Ekeren en Kapellen. Ik vind het onbegrijpe­lijk dat één persoon een project van een groot publiek belang zo lang kan tegenhoude­n, ningverlen­ende overheid, en de buurtbewon­er verdedigen later dit jaar hun zaak voor de Raad voor Vergunning­sbetwistin­gen. De provincie dient een verzoeksch­rift in als tussenkome­nde partij.

De nieuwe fietsbrug over de Singel aan het station van Berchem loopt ook vertraging op. Deze infrastruc­tuur is een belangrijk­e schakel in de fietsostra­de Antwerpen-Mechelen.

De fietsbrug is af, maar er doken eind vorig jaar problemen op met de aansluitin­g op de Posthofbru­g. Er moet een mortel- en afwerklaag worden aangelegd. Dit kan alleen als de temperatur­en boven de vijf graden blijven en het droog blijft. De fietsbrug wordt mogelijk eind april ingefietst. Vijf maanden later dan gepland.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De fietsbrug is al klaar, maar de aansluitin­g met de Posthofbru­g levert problemen op.
FOTO JORIS HERREGODS De fietsbrug is al klaar, maar de aansluitin­g met de Posthofbru­g levert problemen op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium