Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hervorming op komst bij KV Mechelen: Rik Vande Velde allicht sportief directeur af

- (dvd)

KV Mechelen maakt volop werk van een sportieve hervorming. Daarbij gaat huidig sportief directeur Rik Vande Velde in principe een andere functie bekleden.

Vande Velde gaf zelf intern aan dat hij een andere rol binnen de club wil vervullen. Het nieuwe bestuur beslist weldra of het akkoord gaat. Het zocht voor volgend seizoen sowieso al een hoofdscout, misschien is Vande Velde daarvoor de geknipte man. Hij was jarenlang hoofdscout voor Anderlecht.

KV moet dan wel op zoek naar een nieuwe sportief directeur. Tenzij het die intern vindt. Dennis Henderickx, technisch verantwoor­delijke jeugdoplei­ding, werd alvast toegevoegd aan de sportieve cel. Henderickx is een echte clubman en stelde zich twee jaar geleden al kandidaat om sportief directeur te worden. Toen viel de keuze op Vande Velde. De 54-jarige WestVlamin­g bracht KV voetbalken­nis bij en werkte samen met Fi Vanhoof. Sowieso blijft Stefaan Vanroy, een van de nieuwe investeerd­ers en accountant van sterke man Olivier Somers, mee verantwoor­delijk voor de transfers. Vanroy trok de voorbije mercato de dossiers naar zich toe, hij hield contact met de makelaars en schuimde de markt af. Intussen werd Vande Velde wel geviseerd door de kritische fans. Nochtans werd hij - ook door het vorige bestuur - geregeld overruled. Op aangeven van Vande Velde werd Denis van Wijk vorige maand wel als trainer binnengeha­ald, maar pas nadat andere pistes (Broos, Vreven, Wilmots) op niets waren uitgedraai­d.

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ??
FOTO DIRK VERTOMMEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium