Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze kans mogen we niet laten liggen”

Topschutte­r Nick Jansen wil eindelijk de titel pakken

- WALTER PEERSMANS

Zondag ontvangt Wuustwezel, dat met De Kempen de leiding deelt maar een wedstrijd minder speelde dan de Kempenaars, het derde geklasseer­de Zwaluwen Olmen. Nick Jansen en co kunnen mits winst een serieuze stap richting titel zetten.

“De situatie is heel duidelijk”, weet topschutte­r Nick Jansen. “Als we winnen, zetten we Olmen op zes punten. Dat is een mooie kloof en dan blijft eigenlijk alleen nog De Kempen als concurrent voor de titel over, want het verschil met de andere ploegen in de top zes is al bijzonder groot. We hebben alles in eigen handen, want na Olmen moeten we de andere ploegen uit de top zes nog bekampen. Drie daarvan, de Kempen, Retie en Zoersel, ontvangen we in ons eigen stadion. Alleen bij Herselt moeten we op bezoek. We hebben alles in eigen handen.”

Het wordt alles of niets voor Wuustwezel, denkt Nick Jansen.

“We staan bovenaan en hebben nog een wedstrijd te goed. Iedereen heeft een beetje schrik van ons gekregen. We moeten nu proberen om dat goede gevoel dat we hebben, zolang mogelijk vast te houden. We mogen zeker geen steken laten vallen tegen de lager geklasseer­de ploegen. Maar eerst is er dus Olmen. Als we op dezelfde manier als vorige week spelen, moet winst mogelijk zijn.”

Nick Jansen scoorde vorige week in de met 0-4 gewonnen wedstrijd op Weelde drie keer waardoor hij zijn teller voor dit seizoen al op vierentwin­tig stuks bracht.

“We scoren als ploeg inderdaad veel”, beaamt Jansen. “Naast mezelf bewezen ook jongens als Jongenelis, Bevers, Weyten en Mertens veelvuldig dat ze het doel weten staan. We proberen nu al vier jaar om de stap naar eerste provincial­e te zetten. Deze keer mogen we de kans echt niet laten liggen. We gaan resoluut voor de titel. Mij interessee­rt het niet om topschutte­r van de reeks te worden. Wat ik wil, is de titel. Niets meer en zeker niets minder.”

 ??  ?? Nick Jansen: “Topschutte­r van de reeks worden interessee­rt me niet. Wat ik wil, is de titel.”
Nick Jansen: “Topschutte­r van de reeks worden interessee­rt me niet. Wat ik wil, is de titel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium