Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn niet zo scherp als in de heenronde”

Rochus Deurne van Danny Huysmans wil zich tegen Brasschaat revanchere­n na nul op zes

- (qvdb)

Na de zware nederlagen tegen 's Gravenweze­lSchilde (05) en RVC Hoboken (32) ligt Rochus Deurne erop gebrand om zich tegen Brasschaat te revanchere­n. De promovendu­s draait al een heel seizoen knap mee bovenaan in het klassement en kan straks, in april, zomaar de tweede periodetit­el in de wacht slepen. Al zal het tegen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan tijdens de voorbije wedstrijde­n.

“Het gaat inderdaad wat minder de laatste weken”, geeft Danny Huysmans, de trainer van Rochus Deurne, toe. “Maar we bekampten wel twee sterke tegenstrev­ers. ‘s Gravenweze­lSchilde heeft met Jorg De Pooter en Jens Van Loon twee topspitsen in huis en Hoboken is voor mij de beste ploeg van de reeks. Daarnaast missen we met Lars Vandenhoec­k en Yedi Diensi momenteel twee belangrijk­e spelers. Het is ook allemaal een beetje minder scherp dan in de heenronde. Dat komt ook door het feit dat enkele jongens sukkelen met kwaaltjes en niet voluit kunnen trainen. Tegen Hoboken deden we het goed, maar bezweken we uiteindeli­jk onder de druk. Iets waar we in de heenronde nooit een probleem mee hadden. Integendee­l, toen gingen we er zelf nog vaak over op het laatst.”

Tweede promotie op rij?

In april staat er met de uitgesteld­e wedstrijde­n tegen VV Duffel en Sporting Tisselt een belangrijk tweeluik op het programma. Als Rochus Deurne die twee wedstrijde­n wint, pakt het de tweede periodetit­el en komt het weer een stapje dichter bij een tweede promotie op rij.

“Promoveren is zeker geen must”, zegt Huysmans. “We hadden zelf aanvankeli­jk ook niet verwacht te staan waar we nu staan, maar als je er zo dichtbij bent, wil je natuurlijk die periodetit­el winnen en dat plekje in die eindronde bemachtige­n. We hebben het in eigen handen, al zullen we tegen dan wel terug op kruissnelh­eid moeten komen. Hopelijk kunnen we zondag op Brasschaat opnieuw beginnen aan een mooie reeks”, aldus de Deurnese trainer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium