Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verlies hoort nu eenmaal bij het spelletje, wat rest is de competitie”

Ahmed Sababti hoopt meteen revanche te nemen voor bekeruitsc­hakeling

- (mabe)

FT Antwerpen spaarde kosten noch moeite om opnieuw aan te knopen met de absolute top. Zo keerden enkele topspelers terug naar het Rooi. Het moest een succesverh­aal worden. Maar maandag eindigde de bekerdroom al in Moeskroen. Wat nog rest, is de competitie. De Sinjoren moeten vanavond de rug rechten tegen datzelfde Moeskroen.

FT Antwerpen dat uit de Belgische beker werd gekegeld door Moeskroen: Ahmed Sababti kan het nog altijd nauwelijks geloven. “We kregen maandag kansen genoeg om de wedstrijd te winnen, maar uiteindeli­jk liggen we eruit en dat is zuur. Sport kan heel hard zijn. We verdienden het niet te verliezen, maar het is toch gebeurd.”

Antwerpenc­oach Karim Bachar was groots in de nederlaag en feliciteer­de de thuisploeg met hun kwalificat­ie. “Op wilskracht en karakter bleven ze overeind. Ook dat hoort bij het voetbal. Je weet dat je je in het bekergebeu­ren geen misstap kan veroorlove­n. We hebben die wel gemaakt en dus is het verhaal voorbij. Als je de kansen niet afmaakt, krijg je het deksel op de neus. Dat is ons maandag overkomen. Jammer, want de loting was dit jaar ideaal om in de finale te geraken.”

En dus rest de Sinjoren nog enkel de competitie om een prijs te pakken. “Je kan de klok niet terugdraai­en, je moet verder. Dat betekent dat we vanavond er opnieuw moeten staan. Dat het opnieuw tegen Moeskroen is, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Het is gewoon een wedstrijd waarin er drie punten te verdienen zijn. Punten die we willen en moeten pakken willen we uitzicht blijven houden op de tweede plaats. De beker en de snelste kans op succes is voorbij, nu ligt de focus volledig op de competitie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium