Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jury niet overtuigd? Dan zijn er nog Koen en Laura

-

Nog een week geduld en dan valt er op vrijdag opnieuw iets te beleven op uw tvscherm. Op VTM start dan het vijfde seizoen van Belgium’s Got Talent met een opvallend nieuw element. Niet alleen de juryleden, maar ook presentato­ren Laura Tesoro en Koen Wauters krijgen een ‘golden buzzer’.

Koen Wauters (50) en Laura Tesoro (21)

b mogen in het jubileumse­izoen van Belgi

um’s Got Talent voor het eerst zelf één act naar de studioshow­s sturen. “Koen en ikzelf krijgen ook een ‘golden buzzer’, zegt Laura Tesoro. “Onze tactiek is eenvoudig : we buzzen niet voor een act die al gekozen is door één van de juryleden, noch voor een act die unaniem lof krijgt van de jury en doorgelate­n wordt. Maar stel dat de jury niet overtuigd is of het niet eens raakt over een kandidaat, dan kunnen wij ingrijpen. Maar we gaan vooral af op een act die ons met een ‘wow’effect achterlaat.”

Laura en Koen mogen hun buzzer maar één keer gebruiken. “En we moeten het samen doen, we hebben niet elk een buzzer. Tijdens de paar minuten die de act duurt, moeten wij het er in de coulissen dus over eens raken dat we een uitzonderl­ijke prestatie hebben gezien.”

Een negatieve stem kunnen Laura en Koen overigens niét uitbrengen. “Het is in eerste instantie niet aan ons om hen te beoordelen. Dat is de job van de jury.”

Die jury is trouwens helemaal dezelfde als in 2016, met An Lemmens, Niels Destadsbad­er, Stan Van Samang en Dan Karaty ach ter de rode knoppen, die ze enkel gebruiken als ze een act totaal niet kunnen smaken. Laura Tesoro is alvast blij met Belgium’s

Got Talent. “Het afgelopen seizoen waren Koen en ik er vooral om de deelnemers gerust te stellen voor ze het podium op moesten, om samen met hun familie en vrienden voor hun optreden te supportere­n en om hen achteraf, in vreugde of teleurstel­ling, op te vangen. En dat doen we dit jaar opnieuw met heel veel goesting. De golden buzzer is een mooi extraatje waardoor we ook eens onze stem kunnen uitbrengen.”

Rappende oma Laura Tesoro belooft alvast dat Belgium’s

Got Talent weer een pak onontgonne­n talent voor het voetlicht zal brengen. Er klimt een rappende oma op het podium en een zingende zeemeermin, maar ook een hypnotiseu­r. Er zullen straffe toeren met een BMXfiets te zien zijn, er wordt aan sporthouth­akken gedaan en er komt zelfs een wereldreco­rdpoging flan eten.

Of een van die acts in de voetsporen treedt van de vorige winnaar, Baba Yega, weten we op 25 mei, na zeven auditieafl­everingen en evenveel studioshow­s. Vanaf dan is het aan de kijker thuis om samen met de jury te bepalen wie in de live uitgezonde­n finale komt. De winnaar gaat naar huis met 50.000 eu

ro.

JO DE RUYCK

Belgium’s Got

Talent, vanaf 23 februari op VTM

 ?? FOTO'S VTM ?? Presentato­ren Koen Wauters en Laura Tesoro mogen straks samen één keer hun gouden buzzer gebruiken.
FOTO'S VTM Presentato­ren Koen Wauters en Laura Tesoro mogen straks samen één keer hun gouden buzzer gebruiken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium