Gazet van Antwerpen Stad en Rand

4.000 euro subsidie per elektrisch­e auto

-

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) schakelt een versnellin­g hoger om de elektrisch­e auto op weg te helpen. De subsidies worden verhoogd en uitgebreid.

Aanvankeli­jk was Bart Tommelein van plan om de subsidies voor de aankoop van een elektrisch­e wagen elk jaar te laten dalen. In 2016 kreeg de aankoper maximaal 5.000 euro. Vorig jaar was dat nog 4.000 euro, en dit jaar zou de maximale subsidie dalen naar 3.000 euro. “Die daling schaffen we af: we houden de subsidie voor dit én volgend jaar op maximaal 4.000 euro per aangekocht­e auto die volledig op elektricit­eit rijdt (zie grafiek)”, aldus de minister. Voortaan kunnen niet alleen particulie­ren, maar ook vzw’s en aanbieders van autodelen van de subsidie gebruikmak­en. Maar het aantal aanvragen voor die premies valt voorlopig lelijk tegen. Vorig jaar werd slechts een kwart van de voorziene subsidiepo­t van 5 miljoen euro gebruikt. Het valt nog te bezien of de verhoging van de subsidies daar veranderin­g in brengt. Voorlopig is er weinig verbeterin­g in zicht. Dit jaar zijn er nog maar 23 premies aangevraag­d. “De meeste mensen hebben natuurlijk nog snel vorig jaar een premie aangevraag­d, omdat aangekondi­gd was dat die zou dalen”, zegt Tommelein. “En de wagens die op het Autosalon werden besteld, zijn nog niet geleverd.”

“Verder zijn de netbeheerd­ers volop bezig met de uitwerking van het laadpalenp­lan. Tegen 2020 moeten er in Vlaanderen 2.500 extra laadpalen komen.” “Daarnaast rekenen we op privébedri­jven. Er zijn steeds meer bedrijven en supermarkt­en die laadpalen plaatsen. Vandaag is er in Vlaanderen één laadpaal per drie elektrisch­e auto’s die rondrijden. Dat is veel beter dan de één op de tien die Europa vraagt.” (cwil)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium