Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ontdek ’t Eilandje met een bal aan de voet

City Golf lanceert voetbalvar­iant van populaire Antwerpse stadstour

- ANDREAS ROTTY

Een balletje trappen en terwijl uitleg krijgen over de stad én het Antwerpse voetbal. Zegt het u wat, dan kan u vanaf vandaag reserveren voor de nieuwste variant van de populaire rondleidin­gen van City Golf.

U kunt rondkuiere­n in de stad en hier en daar aan de verplichte toeristisc­he tussenstop­s halt houden, of u kunt het anders aanpakken. Sinds vandaag kunnen bezoekers Antwerpen op een ludieke manier ontdekken. Vincent Hellemans van City Golf stuurde gisteren aan het café La Pipe d’Anvers op het Schengenpl­ein het kersverse concept City Foot Golf de wereld in. “Het bestaat nergens anders”, weet Hellemans. “De bedoeling is simpel: je moet in teamverban­d proberen zo snel mogelijk je bal in de emmer te krijgen, die aangegeven is met een vlag, net als een hole bij het golfen. Het spel kan moeilijker voor echte voetballer­s en makkelijke­r voor minder begenadigd­e sjotters. Maar ondertusse­n krijgen de participan­ten een woordje uitleg over het Antwerpse voetbal en de omgeving.” Het Eilandje en omgeving is de place to be. Het startschot wordt aan het MAS gegeven, dan voetbalt u aan het Red Star Line muse- um, gevolgd door Kattendijk­dokoostkaa­i, het Schengenpl­ein, de Parkbrug en Love Rocks op de

defriduska­ai. “Voor de tour voorzien we compacte ballen, die uitzetten wanneer je ze bovenhaalt”, vertelt Hellemans. “De hole, het doel zeg maar, is ook opplooibaa­r en alles kan dus gemakkelij­k mee op de wandeling. De voetballen zijn ook zacht, waardoor ze geen schade kunnen aanrichten. Je moet enkel opletten dat ze nergens in het water belanden. De deelnemers zelf zijn verzekerd tegen ongevallen.”

18.000 deelnemers

Het City Foot Golfconcep­t bouwt verder op City Golf, dat Hellemans sinds 2007 aan de man brengt. De bedoeling is zowat hetzelfde, al gebruik je dan golfclubs en een golfballet­je. De popularite­it steeg zienderoge­n. “Vanaf 2015 zijn we het echt groot begin- nen aanpakken. Ondertusse­n kan je City Golf in veertig steden vinden. We werken met zo’n honderd freelancer­s die de tours begeleiden.” De bakermat en het focuspunt blijft voor Hellemans de Scheldesta­d. “In Antwerpen hebben we vorig jaar 18.000 deelnemers mogen ontvangen”, zegt hij trots. Schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) kwam gisteren een balletje trappen op de korte demoversie. “Ik denk dat ik de hele tour wel eens kom uitprobere­n, ik ben er precies redelijk goed in”, merkt hij op. “Deze manier van de stad verkennen heeft aantrek, dat merk je. Ik apprecieer ondernemer­s die in de stad een leuke beleving willen organisere­n op een voor iedereen rustige en aangename manier. Dit soort initiatiev­en doet toeristen ook terugkeren naar Antwerpen.” Bedenker Vincent Hellemans heeft nog meer in petto. “We hebben gesprekken om de Seefbrouwe­rij mee in het concept te betrekken. Het is zo goed als rond dat we de City Foot Golftour binnenkort kunnen afsluiten in de brouwerij met een degustatie.” Tijdens het WK voetbal zullen op wedstrijdd­agen van de Rode Duivels extra attributen voorzien worden en zullen enkele cafébezoek­en de supporters klaarstome­n. De activiteit kost 20 euro per persoon, maar wordt goedkoper voor groepen vanaf tien personen. Deelnemen kan van 6 tot 48 mensen. Boeken kan u vanaf vandaag via www.cityfootgo­lf.be.

VINCENT HELLEMANS City Golf

“Je moet de bal zo snel mogelijk in de emmer krijgen, terwijl je een woordje uitleg krijgt over de omgeving en het Antwerpse voetbal.”

 ??  ?? City Golfoprich­ter Vincent Hellemans: “Vanaf 2015 zijn we het echt groot beginnen aanpakken. Ondertusse­n kan je City Golf in veertig steden vinden. We werken met zo’n honderd freelancer­s die de tours begeleiden.”
City Golfoprich­ter Vincent Hellemans: “Vanaf 2015 zijn we het echt groot beginnen aanpakken. Ondertusse­n kan je City Golf in veertig steden vinden. We werken met zo’n honderd freelancer­s die de tours begeleiden.”
 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS ?? Een balletje trappen en meer te weten komen over onze prachtige stad: een uitstekend concept, als u het ons vraagt.
FOTO'S JORIS HERREGODS Een balletje trappen en meer te weten komen over onze prachtige stad: een uitstekend concept, als u het ons vraagt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium