Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We konden niet met gelijke wapens strijden”

Doek valt voor Lierse: geen periodetit­el, wel Playoff 2

- KURT GULDENTOPS

Het doek is gevallen voor Lierse, dat gisteren zijn laatste waterkans op de tweede periodetit­el op het eigen Lisp liet liggen door een 12nederlaa­g tegen Roeselare. Cercle Brugge heeft nu enkel nog wat te vrezen van OH Leuven, maar dat lijkt louter theorie.

Een ondermaats Lierse had dus een zege van doen om nog echt enige hoop te mogen koesteren op winst in het tweede periodekam­pioenschap. Maar in een kil en dun bevolkt Lisp kwam de thuisploeg er nooit toe om Cercle Brugge nog een onrustige nacht te bezorgen. Zelfs niet tegen Roeselare, dat amper één van zijn jongste tien wedstrijde­n had gewonnen en zich in Lier allerminst als een killer aandiende. Toch waren het de West-Vlamingen die halfweg de eerste periode op voorsprong klommen, nadat thuisgoali­e Rakovsky een knal van Brouwers onvoldoend­e had kunnen afweren en Godwin de rebound simpel kon binnenlegg­en. “De eerste helft speelden we veel te timide en kwamen we amper tot kansen”, gaf Pierre Bourdin toe. “Maar Roeselare kreeg evenmin weinig voor elkaar. En toch gingen we met 0-1 de rust in. Dat is de periode waar we jammer genoeg momenteel in zitten. Als het kan tegenzitte­n, doet het dat ook.”

Geen strafschop

Heel snel in de tweede periode kreeg Lierse weliswaar toch een opkikker, toen Bourdin de gelijkmake­r nette nadat Biebauw een stevige kopbal van Ntambwe onvoldoend­e had weggewerkt. “Een goal die ons vleugels gaf”, vond de Fransman. “Het was het sein om vol voor die tweede treffer te gaan. Enkel winst kon ons immers nog in het zog van Cercle Brugge houden. Maar we konden helaas niet strijden met dezelfde wapens. Alweer werd ons tot twee keer toe een overduidel­ijke strafschop onthouden, terwijl Roeselare er wel eentje kreeg. Het is niet de eerste week dat ons dit overkomt. Ik weet niet wat we die mensen in de weg hebben gelegd, maar week na week vallen beslissing­en in ons nadeel uit.” Lierse had inderdaad reden tot mopperen. Terwijl een strafschop­overtredin­g op Bourdin door de vingers werd gezien, viel aan de overzijde de 1-2. “Daarmee viel ook het doek voor ons”, zuchtte Bourdin, die tijdens de wintermerc­ato nog een terugkeer naar Cercle Brugge door de neus geboord zag. “Ach, die mislukte transfer heb ik achter mij liggen. En neen, ik ben niet teleurgest­eld dat ik nu niet in Brugge zit. Ik ben een jongen die zijn werk wil afmaken. Trouwens, het is een mirakel dat we Play-off 2 halen na alles wat we dit seizoen hebben doorgemaak­t met onze groep.”

Nu het zeker is dat Lierse mits een gunstig licentiedo­ssier ook volgend seizoen in 1B zal aantreden, ligt de focus in de bestuurska­mer. “Helemaal mee eens. Wij hebben onze job gedaan en de club in 1B gehouden. Het is nu aan het bestuur om snel duidelijkh­eid te scheppen en een overname te realiseren. Enkel op die manier kan de toekomst van Lierse verzekerd blijven. Dat hebben we de voorbije maanden ook aan den lijve ondervonde­n.”

 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Lierse: gemiste kans. Ontgoochel­ing bij Elgabas en Frans.
FOTO GMAX AGENCY Lierse: gemiste kans. Ontgoochel­ing bij Elgabas en Frans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium