Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen de toekomst van de club houdt me bezig”

Leandro Zorbo hoopt opnieuw te scoren tegen Oosterzone­n

- KRISTOF SOMERS

Nog tien wedstrijde­n te gaan, ofwel dertig punten te verdienen. Berchem gaat op het veld van Oosterzone­n de laatste rechte lijn van de competitie in. Kan geelzwart zijn kunstje uit de heenronde nog een keer herhalen? Leandro Zorbo, twee keer trefzeker in die bewuste wedstrijd die met 41 werd gewonnen, staat alvast weer op scherp.

“Ik scoorde inderdaad twee keer thuis tegen Oosterzone­n”, opent de 24-jarige Henegouwer. “Dat het bij die twee stuks bleef, is jammer. Gezien het aantal kansen dat ik dit seizoen kreeg, hadden het er veel meer kunnen zijn. Ik denk dat ik straks al wat aan mijn doelpunten­saldo kan veranderen en hopelijk kan ik dan van daaruit verder doorgroeie­n voor de rest van het seizoen. Niet dat goals mijn belangrijk­ste zorg zijn overigens. Ik kon de ploeg dit jaar toch ook al met een vijftal assists helpen.”

Jullie hebben er een vrij weekend opzitten. Klaar om er nog tien matchen voor te gaan? Leandro Zorbo: “Ja, zelf ben ik dat helemaal. En ook de ploegmaats heb ik stuk voor stuk geconcentr­eerd bezig gezien voor onze volgende wedstrijd. We hebben er enkele sterke trainingen opzitten. Iedereen beseft dat ons nog moeilijke matchen te wachten staan, maar zolang het mathematis­ch mogelijk is om ons te redden, moeten we erin blijven geloven.”

Oosterzone­n is wellicht meer op zijn hoede nu en kan de punten ook goed gebruiken. “We bewezen eerder al dat we zelfs tegen de topploegen zoals Dessel over kwaliteite­n beschikken om het elke tegenstrev­er moeilijk te maken. De grote voorwaarde is echter dat iedereen bij ons dan in goeden doen moet zijn. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval geweest dit seizoen. Op die manier hebben we vooral tegen onze rechtstree­kse concurrent­en punten verloren. Dat moeten we nu zien goed te maken.”

De voorbije weken maakten al twee ploegmaats hun vertrek bekend. Hoe ziet jouw toekomst eruit? “Ik weet het eerlijk gezegd zelf nog niet. We hebben zelfs nog niet aan tafel gezeten. Momenteel is het vooral de toekomst van de club die me bezighoudt, want Berchem verdient het om in eerste amateurkla­sse te blijven. Eens we daar zekerheid over hebben, kan ik nog over mijn eigen carrière nadenken.”

Ploegnieuw­s: Trainer Kevin Van Haesendonc­k moet het nog steeds stellen zonder De Wilde, Van Kruijssen en De Jonge. Mauro en Absisan keren terug in de kern. Rowell is een groot vraagteken, zodat belofte Vincent Foqué mogelijk opnieuw bij de selectie komt. Kern: Appels, Knipping, Kamneng Djoum, Vande Velde, Nwokoro, Van Dooren, Foqué, Absisan, Mauro, Rowell (?), Verstraete­n, Hairemans, Carrez, Zorbo, Van den Heuvel, Maluka Bimbo, Saillart.

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Leandro Zorbo: “Gezien het aantal kansen die ik dit seizoen kreeg, had ik al veel meer dan twee keer moeten scoren.”
FOTO GOYVAERTS Leandro Zorbo: “Gezien het aantal kansen die ik dit seizoen kreeg, had ik al veel meer dan twee keer moeten scoren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium