Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De jeugd moet nog meer kansen krijgen”

Voorzitter Walter Leijs over de koerswijzi­ging die de club doorvoert

- PETER NYS

Rupel Boom pakte vorige week uit met het nieuws dat trainer Urbain Spaenhoven ook volgend seizoen aan boord blijft. Zo lijkt de sportieve toekomst verzekerd, al zal dat wel met beperktere middelen moeten gebeuren.

“Het budget voor volgend seizoen zal een stuk lager liggen dan nu. Dat komt omdat er één van onze grootste sponsors dreigt af te haken”, zegt Walter Leijs, de voorzitter van Rupel Boom. “Het is nog te vroeg om daar bedragen op te kleven, maar ik denk dat het budget toch met dertig procent zal dalen. Dat zal uiteraard gevolgen hebben voor de samenstell­ing van de spelersker­n, maar dat hoeft daarom niet meteen een slechte zaak te zijn. We willen de jeugd meer kansen geven. Dat is in deze campagne te weinig gebeurd. We hebben fouten gemaakt op dat vlak. Op het einde van de transferpe­riode hebben we met John Nkomb nog een extra spits gehaald. Die jongen leeft van het voetbal en is dus een zware financiële last voor de club. Achteraf bekeken hadden we een jong talent als Dean Doncos beter wat meer kansen gegeven.”

Jullie streefden de promotie na. Is dat nog realistisc­h nu? Walter Leijs: “Dat weet ik niet. We zullen zien welke clubs er een licentie voor de eerste amateurkla­sse krijgen. Daar hangt al veel vanaf. Maar we spelen momenteel, met amper twee zeges uit de laatste acht wedstrijde­n, niet als een kampioenen­ploeg. Bovendien is een promo- tie niet zaligmaken­d. Vraag dat maar eens in Berchem. Zij werden vorig seizoen kampioen, maar ik denk niet dat ze daar een leuk jaar beleven. Ze zijn ook al hun derby's kwijt. Voor Antwerpse ploegen is de eerste amateurkla­sse absoluut geen aantrekkel­ijke reeks. En Berchem staat al heel het seizoen onderin.” Schroeft Rupel Boom de ambities dan terug? “Neen, want dan zouden we een trainer als Urbain Spaenhoven niet langer aan ons kunnen binden. We willen nog altijd een rol van betekenis spelen, maar het accent zal nog meer op jonge voetballer­s komen te liggen. Spaenhoven werkt graag met talentvoll­e gasten die hij nog kan kneden. Hij zal nu in samenspraa­k met Davy De Smedt de kern voor volgend seizoen samenstell­en. Daarin zal veel plaats voor eigen jeugd zijn. We hebben vijf à zes spelers die definitief de stap naar de A-kern moeten kunnen zetten.”

Ploegnieuw­s: Meseure en Mertens zijn geschorst. Hens (hamstring) is onzeker. Nkomb ging de voorbije dagen testen bij een andere club, maar is er in principe bij.

Kern: Snyders, Van Den Driessche, Kerstenne, Lodders, De Paepe, Spaenhoven, Hens(?), Cobos, Put, Adesanya, Laureys, Nkomb, Van Hoof, Janssens, Doncos, Houmani.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Walter Leijs, de voorzitter van Rupel Boom: “Ons budget gaat omlaag, maar we schroeven onze ambities niet terug.”
FOTO TOM GOYVAERTS Walter Leijs, de voorzitter van Rupel Boom: “Ons budget gaat omlaag, maar we schroeven onze ambities niet terug.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium