Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten zes op zes pakken”

Yannick Schots ziet maar één optie richting het behoud

-

Ternesse heeft na het punt dat in Sterrebeek werd gepakt de schaapjes nog lang niet op het droge. Om snel relatieve zekerheid te hebben, doen Yannick Schots en co er best aan de komende wedstrijde­n te winnen. Te beginnen tegen Diest.

“Ik ben toch wat geschrokke­n van de woorden van de voorzitter deze week”, zegt Schots. “Hij had een punt dat de club best wat van ons mag verwachten, maar hij had dat beter niet à la Hein Vanhaezebr­ouck openlijk gezegd. Daar komt niemand een stap mee vooruit. Hij had wel gelijk over het feit dat sommigen moeten stoppen met om de haverklap te reclameren. Maar van paniek moet er ook geen sprake zijn. We schreven al een mooi verhaal. We weten wat we de komende weken moeten doen: zes op zes pakken. Ik weet dat iedereen er elke week voor gaat. Daar kan je niemand iets verwijten.”

“Het moet wel beter, dat staat vast. Diest staat achter ons, maar dat zegt niets omdat we thuis al te vaak steken lieten vallen. Al hebben we voldoende ervaring om daar veranderin­g in te brengen. Als we winnen, komt er weer wat rust en moeten we vertrokken zijn. Vanaf nu wacht ons elke week een match van de waarheid. Als we een zes op zes kunnen bewerkstel­ligen, keert de rust vanzelf terug.”

Ploegnieuw­s: Vanhaecht en Janssens revalidere­n of zoeken ritme. Goossens blijft out. Van Dyck is geelgescho­rst.

Kern: Goris, Pittoors, De Corte, Arewa, Van Bouwel, Schots, Nuyts, O. Somers, L. Stevens, Smolders, T. Stevens, R. Somers, Sallaets, Stevenin, Moons.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium