Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen zal zijn niveau moeten halen”

Maxim Deckers (Cappellen) waarschuwt voor misplaatst optimisme

-

De recente zes op zes heeft het Cappelse zelfvertro­uwen flink de hoogte ingejaagd. “De grootste fout die we nu kunnen maken, is dat we onszelf voorhouden dat er niets meer kan gebeuren”, waarschuwt Maxim Deckers voor misplaatst optimisme.

Op papier staat Cappellen tegen rode lantaarn Sint-Lenaarts voor de gemakkelij­kste opdracht van het seizoen. “Daarin schuilt net het gevaar”, zegt Maxim Deckers. “Sint Lenaarts heeft weinig te winnen of te verliezen. Die ploeg hoopt elke week dat er een appel uit de kast valt. Op Zwarte Leeuw hebben ze op inzet gewonnen. Natuurlijk willen de bezoekers op dezelfde manier ook deze derby tot een goed einde brengen.”

“Het is evident dat iedereen bij ons zijn niveau moet halen om de winst thuis te houden. Door in onszelf te geloven en voldoende meters te maken, kunnen we op een negen op negen mikken. We verwachten een gesloten blok, waardoor we met lopende spelers ruimte zullen moeten creëren.” Door infiltrati­es vanuit het middenveld hoopt Maxim Deckers zijn steentje bij te dragen in offensief opzicht. “Organisato­risch zit het al enkele weken erg goed in elkaar. Centraal op het middenveld verstaan Tom Floren, Robbe Kil en ikzelf elkaar uitstekend. We krijgen de vrijheid om ons steentje bij te dragen in de aanval. Soms is het sterker dan mezelf om offensief mijn duit in het zakje te doen, maar dat is wellicht nog een restant van de opleiding die ik Nederland genoot. Liever nog een doelpunt bijmaken, dan alleen maar de voorsprong vasthouden, was daar het motto. Jezelf wegcijfere­n voor het collectief is bij ons evenwel de sleutel tot succes.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium