Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan er een lap op geven”

Broers Jef en Jul Wachters uit Aartselaar strijden hand in hand voor clubtitel

-

Steeds Vooraan Kontich organiseer­t zondag in Rumst samen met De Dijlespurt­ers uit Mechelen en Balen BC het jaarlijkse clubkampio­enschap. De broers Jef en Jul Wachters uit Aartselaar strijden er schouder aan schouder voor de titel. “We gaan er een lap op geven”, zegt Jef Wachters, de oudste van de twee broers.

Jef Wachters verwelkomt dit seizoen zijn één jaar jongere broer Jul bij de juniores. Zondag treden ze voor het eerst in twee jaar samen aan in eenzelfde wedstrijd, het clubkam- pioenschap van Steeds Vooraan Kontich. “Het is een koers om naar uit te kijken”, aldus Jef Wachters. “We kenden allebei een goede voorbereid­ing. Zo waren we met de club enkele dagen op stage in de Westhoek, in de buurt van Diksmuide. We deden onder meer de Kemmelberg en de wielerbaan in Roubaix aan. De kasseien lieten we wijselijk links liggen. Maar de vorm is goed. We gaan er zondag een lap op geven.” Dat de Aartselaar­se broertjes op een boogscheut van hun huis aan de slag kunnen, is daarbij een extra motivatie. “Het parcours heeft voor ons geen geheimen”, weet Jef Wachters. “Het is overigens een mooie omloop, waar op verschille­nde plaatsen het verschil kan worden gemaakt, ook al is het parcours zo vlak als een biljart.”

Het gezamenlij­k clubkampio­enschap vindt zondag in Rumst plaats, op een omloop van 8,2 km. Er zijn wedstrijde­n voor U23 en elite zonder contract (om 11.30 uur over 10 ronden of 82 km), juniores (om 13.30 uur over 7 ronden of 57,4 km) en nieuweling­en (om 15 uur over 5 ronden of 41 km). Trefpunt is 't Hofke van Lachenen, Mechelsest­eenweg 81 in 2840Rumst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium