Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eindelijk einde aan negatieve reeks

-

Coach Yves Defraigne boekte een eerste zege met Kangoeroes Willebroek. De Rupelploeg maakte daarmee een einde aan een negatieve reeks van zes opeenvolge­nde nederlagen en komt naast Brussels op de zevende plaats.

Brussels miste Mike Smith (enkel) en Guy Muya (knie). Bij Kangoeroes Willebroek zat een zieke Pape Badji aanvankeli­jk op de bank. Brussels schoot het best uit de startblokk­en en had via onder meer Jeremy Simmons na het eerste kwart een 16-25bonus op zak. Kangoeroes werkte echter verbluffen­d af en pakte met vele bommen uit. Het tweede schuifje was dan ook voor de Rupelploeg, maar Brussels trok toch met een 36-41 naar de kleedkamer.

In de tweede helft ging Kangoeroes Willebroek op zijn elan verder. Kwan Cheatham (vijf op acht driepunter­s), Ashton Gibbs (vier op zes bommen) en Ashton Gibbs (vier op zeven driepunter­s) zorgden voor een 64-58-bonus na het derde kwart. Brussels, dat Jeremy Simmons met een knieblessu­re zag uitvallen, stond aan de grond genageld. Kangoeroes Willebroek acteerde op een wolk en zag ook Thomas Creppy scoren. Brusselaar­s Creppy en Moris van Kangoeroes presteerde­n sterk en hielden na 72-59 samen met uitblinker Kwan Cheatham en Ashton Gibbs de winst in een feestende sporthal De Schalk.

“De afspraken werden gerespecte­erd en defensief begint het plaatje te kloppen”, aldus een stralende coach Yves Defraigne. “Dan zie je dat we competitie­f zijn. Het plezier komt ook terug in de selectie.”

Kangoeroes Willebroek, dat zijn eerste zege van 2018 boekte, is opnieuw in de race voor de top acht en een plaats in de play-offs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium