Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weer ASTERIX AVO BEVEREN

-

Asterix Avo Beveren voelt zich stilaan thuis in het Antwerpse Sportpalei­s. Tegen Oudegem veroverden de Waaslander­s hun vijfde opeenvolge­nde beker, de vijftiende al in de clubgeschi­edenis.

De vrouwenfin­ale werd, alweer, geen hoogvliege­r. Een enthousias­t gestart Oudegem kon alleen in de eerste set de schijn hoog houden. Beveren- coach Vande Broek had in die periode bij een 7-11achterst­and zijn twee time outs al opgebruikt. Maar met stevig opslagwerk van Guilliams en het scorend vermogen van Van Gestel kwam Asterix bij 12-12 langszij. Cianci zorgde nog voor 16-18, maar opnieuw Van Gestel zorgde voor setwinst. De wedstrijd was daarmee eigenlijk al gespeeld. Oudegem kreeg de motor nadien niet meer aan de praat en werd in elk onderdeel overklast door Asterix.

“Dit went nooit”, aldus Gert Vande Broek. “Misschien lijk ik uitwendig wat meer te berusten, maar ik verzeker je dat ik vanbinnen intens geniet. Dit is toch weer het resultaat van heel hard werken in vaak heel moeilijke omstandigh­eden”, verwees hij naar de talrijke blessures waarmee hij dit seizoen rekening moest houden.

Aanvoerder Céline Van Gestel mocht voor de allereerst­e keer in haar loopbaan de beker in ontvangst nemen.

“We hadden ons huiswerk na de competitie­match in Oudegem van vorige week heel goed gemaakt. Dank aan de sportieve staf daarvoor. De voorbereid­ing op deze finale vormde bijna een garantie op het succes. Wij moesten het alleen nog afmaken”, aldus Van Gestel, die ook volgend jaar bij Asterix Avo blijft. Heel wat andere speelsters zullen de club allicht wel verlaten. Spelverdee­lster Biebauw, libero De Tant (Oostende) en tweede passeur Coppin (Michelbeke) hebben al elders getekend.

“Maar we zijn ons huiswerk aan het maken. Laten we nu eerst even genieten en dan de play-offs aanvatten. Want ook daar zullen we de favorieten­rol moeten dragen. Bekers winnen went nooit, favoriet zijn gelukkig wel”, aldus nog coach Vande Broek.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium