Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze zege geeft het vertrouwen een boost”

Berchem boekt eerste uitzege van het seizoen en zes op zes tegen Oosterzone­n

-

Berchem boekte zijn eerste uitzege van het seizoen en sprokkelt daarmee drie kostbare punten bij elkaar. Geelzwart toonde dan ook vanaf het begin van de wedstrijd meer gretigheid dan de thuisploeg.

Oosterzone­n is de enige ploeg waartegen Berchem dit seizoen een zes op zes kon behalen. Bovendien lieten de troepen van coach Kevin Van Haesendonc­k de eerste uitzege noteren. Dubbele reden tot feest achteraf.

“Het zat deze keer allemaal mee”, weet speler Gregory Carrez. “Het doet enorm veel deugd om op verplaatsi­ng eens de volle buit te pakken, maar bovenal zijn het gewoon drie belangrijk­e punten. We sluiten toch weer wat aan in het klassement en na de nederlaag van vorige week op Virton geeft dit een nodige boost voor ons vertrouwen. We blijven dan ook geloven in een goede afloop. Als we de komende weken kunnen brengen wat we op Oosterzone­n hebben laten zien, kan het eigenlijk nog alle kanten uit”, aldus Carrez.

Sterke tweede helft

Na een steriele eerste helft brak de wedstrijd pas goed open na de rust. Oosterzone­n begon sterk aan de tweede periode, maar nadat Van Haesendonc­k Hairemans en Zorbo had ingebracht, kantelde de match. Berchem kon snelheid ontwikkele­n voerde de druk alleen maar op. In die wedstrijdf­ase scoorde Carrez het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Hairemans legde de bal opzij en ik kwam in de gelegenhei­d om te trappen”, gaat de doelpunten­maker verder. “Ik legde aan, maar de bal week af op het been van Christiaen­s. De thuisgoali­e stond op het verkeerde been en de stunt leek in de maak. Na de vervanging­en ontwikkeld­en we een nieuwe dynamiek. We schakelden over op een 4-3-3 en konden zo de thuisploeg schaakmat zetten.”

Carrez was in de toegevoegd­e tijd zelfs nog dicht bij de 0-2, maar werd foutief gestopt door thuisspele­r Benhamou. Die laatste werd dan ook met rood van het veld gestuurd. “Hij was de laatste man en trok aan de noodrem. Een terecht verdict”, besluit Carrez.

 ??  ?? FOTO SMB
Gregory Carrez viert zijn goal met zijn ploegmaats.
FOTO SMB Gregory Carrez viert zijn goal met zijn ploegmaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium