Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag”

Dirk Mathyssen vermijdt blamage met late gelijkmake­r

- EDDY NOUWS

Met de gelijkmake­r veertig seconden na het tweede bezoekende doelpunt bezorgde Dirk Mathyssen Cappellen een punt in de derby tegen SintLenaar­ts. Echt vrolijk werd de Cappelse aanvalslei­der er niet van. “We hebben ons laten wegblazen door een gretigere tegenstrev­er”, vatte Mathyssen de wedstrijd samen.

Cappellen keek al na vijf minuten tegen een achterstan­d aan. Een vrije trap viel voor de voet van Stephan Van de Brul, die zijn ex-ploeg meteen tot achtervolg­en verplichtt­e. De thuisploeg slaagde er evenwel niet in om de bezoekende organisati­e te ontwrichte­n. Een gemiste kopkans voor Bavon Tshibuabua op een vrije trap van Robbe Kil was de grootste dreiging. De Cappelse gelijkmake­r was van uitstekend­e makelij, al zat het wel mee dat de voorzet van Roy Wouters precies in de voeten van Maxim Volant werd gedevieerd. Pas met de rust in zicht kon Robbe Kil op aangeven van Dirk Mathyssen nog eens dreigen, maar aan de overzijde zorgden vrije trappen van Jess Daas ook telkens voor hete standjes.

“Al bij al mochten we niet klagen dat we met een gelijke stand de rust ingingen”, blikt Dirk Mathysen terug. “We hebben de wedstrijd te slap aangevat en moesten daardoor achter de feiten aanlopen. In de talrijke duels toonden we ons niet scherp genoeg en we slaagden er niet in de tweede bal te bemachtige­n. Daardoor konden we nooit druk ontwikkele­n. Dat Sint-Lenaarts zich op stilstaand­e fasen gevaarlijk kon aanstellen, was ook helemaal niet zoals we gepland hadden. Domme fouten vermijden rond de zestienmet­er was de boodschap, maar we brachten onszelf te veel in moeilijkhe­den door dat wel te doen. Als er dan bij één zo’n fase te veel naar elkaar wordt gekeken, betaal je dat cash.”

In de eerste twintig minuten van de tweede helft leek er beterschap in zicht voor Cappellen. De bal werd gemonopoli­seerd en de bezoekers slaagden er niet meer in om uit te breken.

“We gingen hoger spelen, maar we bleven in hetzelfde bedje ziek”, vervolgt Mathyssen. “Er zaten nog steeds te veel slordighed­en in ons spel, waardoor we te weinig tempo konden maken om de bezoekers in de problemen te brengen. De doelman stopte wel een tweetal verdienste­lijke pogingen en bij een onterecht afgekeurd doelpunt wegens buitenspel zat het ook al niet mee, maar globaal gezien brachten we te weinig.”

Bij de eerste tegenstoot die naam waardig sleepte Sint-Lenaarts een strafschop uit de brand, maar in dezelfde minuut herstelde Mathyssen het evenwicht.

“Gelukkig dat we onmiddelli­jk na de aftrap konden scoren, anders was een blamage niet ver weg geweest. Toch voelt het gelijkspel na de twee hard bevochten zeges van de voorbije weken aan als een nederlaag”, besluit de Cappelse spits.

 ??  ?? FOTO KOEN FASSEUR Robbe Kil (rechts) is sneller op de bal dan Matthias Van Trier.
FOTO KOEN FASSEUR Robbe Kil (rechts) is sneller op de bal dan Matthias Van Trier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium