Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met dit voetbal zullen de punten wel volgen”

Hoogstrate­n morst met kansen en wint weer niet, maar speelt beste match sinds lang

-

Hoogstrate­n had eigenlijk drie punten nodig en verdiende die ook, maar het 11 gelijkspel tegen Vosselaar kan mogelijk toch het begin van de wederopsta­nding zijn, want de Rooikens speelden hun beste wedstrijd onder Bart Wilmssen.

De wedstrijdo­mstandighe­den waren nochtans niet ideaal. Hofstede zette Blondeel al na enkele seconden aan het werk, maar het waren de bezoekers die uit het niets de score openden.

“Natuurlijk baalde ik van die tegengoal, maar ik had vanaf de eerste minuut het gevoel dat we erbovenop zaten”, vertelt Tim Hofstede. “Vosselaar had heel weinig grip op ons en ze konden geen druk zetten. Als we onze kansen hadden afgemaakt, dan hadden we in de eerste helft al twee of drie keer kunnen scoren. Hun doelman pakte echter een paar goede ballen, want sommige kansen waren echt niet slecht afgewerkt.”

Hofstede heeft gelijk. Vaesen had voor zijn knappe 1-1 al een vijftal goede kansen. Vooral in de eerste helft was het overwicht van Hoogstrate­n enorm. De tweede helft was meer in evenwicht, maar Hofstede kon absoluut niet met het gelijkspel leven.

“Als je de wedstrijd bekijkt, kunnen we moeilijk tevreden zijn met een punt. Helaas staat er 1-1 op het bord. Met alle respect voor Vosselaar, maar er heeft slechts één ploeg gevoetbald.”

Ondanks het teleurstel­lende resultaat geeft deze prestatie toch moed, zeker gezien de non-match van vorige week tegen Bocholt.

“We proberen het positieve eruit te halen. We hebben inderdaad een goede match gespeeld. Qua voetbal hebben we laten zien dat we bij de beste ploegen van de reeks horen. Als je dan weet dat Vosselaar op de vierde plaats staat, zie je wat voor een gekke competitie dit is. Alleen hadden we eigenlijk drie punten nodig. Maar met dit voetbal zullen de punten nog wel volgen. Al moeten ze natuurlijk dringend gaan komen.”

Hofstede speelde voor het eerst onder Wilmssen weer op het middenveld en dat zorgde voor een enorme injectie aan voetballen­d vermogen.

“We hebben wel overlegd, maar het was een beslissing van de coach. Al klopt het zeker dat ik er blij mee was. Dat is altijd mijn voorkeur geweest, maar aan de andere kant speel ik waar de ploeg me nodig heeft. Of het mijn beste match tot dusver was? Ik heb wel meer matchen op dit niveau gespeeld, maar dit keer hadden we echt overwicht en dan valt het misschien meer op. De samenwerki­ng op het middenveld was goed.”

 ??  ?? Tim Hofstede (links) is sneller op de bal dan Ruben Vaes.
FOTO KOEN FASSEUR
Tim Hofstede (links) is sneller op de bal dan Ruben Vaes. FOTO KOEN FASSEUR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium