Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen had zinnen gezet op goede prestatie”

Nijlen besluit wedstrijd tegen Esperanza Pelt nog voor de koffie

-

Nijlen leek na twee weken zonder voetbal helemaal uitgerust. Tegen Pelt maakte het in de eerste helft het verschil met twee doelpunten. Na rust was er heel wat minder te beleven, maar Nijlen hield moeiteloos de drie punten thuis. “De tweede helft was overbodig”, meent spits Peeters.

De thuisploeg kende een droomstart met een strafschop in de openingsfa­se van de match. Peeters werd neergehaal­d door Mertens en zette zelf de elfmeter om.

“Toen ik op de grond lag en de scheidsrec­hter strafschop zag fluiten, wist ik al dat ik hem zelf zou trappen”, zegt Peeters. “Ik weet dat mensen zeggen dat je best niet trapt als de fout op jou gebeurd is, maar ik was heel zelfzeker. Ik stond eerst op de lijst van strafschop­nemers en wou mijn verantwoor­delijkheid nemen.”

Nijlen scoorde snel een tweede doelpunt en besliste al voor het half uur de match.

“Onze eerste helft was echt goed. Na twee weken niet te hebben gespeeld, had iedereen zijn zinnen gezet op een goede prestatie. We wilden ook onze supporters iets aanbieden, want zij komen altijd trouw kijken. De tweede helft was eigenlijk overbodig. Wij waren minder scherp dan in de eerste helft en Pelt had het meeste balbezit, maar gevaarlijk waren ze niet. We hebben ook nog eens de nul kunnen houden, dat was zeker voor onze verdedigin­g ook een opsteker.”

Voor Nijlen was het behoud voor het seizoen prioriteit nummer één. Met dertien punten voorsprong op een degradatie­plaats kan de ploeg zich al veilig achten.

“Ik blijf heel realistisc­h. In deze reeks zijn de verschille­n heel klein, zowel op het veld als in de stand. Zelf zijn we alleen op Houtvenne weggespeel­d, voor de rest toonden we ons altijd minstens even goed als de tegenstand­er. Maar ik ga geen grote uitspraken doen over onze ambities. Ons eerste doel is nu om 40 punten te behalen. Als we dat bereikt hebben, kunnen we verder zien. Over een mogelijke eindronde wordt met geen woorden gerept in de spelersgro­ep”, besluit Peeters nog, die opnieuw bijtekende bij Nijlen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium