Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zwaar buitenspel­geurtje aan dat eerste doelpunt”

Antonia kansloos onderuit tegen Lyra, al ziet coach Jesse Verstraete­n dat anders

-

Antonia heeft thuis niets kunnen rapen in de derby tegen Lyra. De jongens van trainer Jesse Verstraete­n verweerden zich wel, maar moesten uiteindeli­jk hun meerdere erkennen in een superieur Lyra. “Het was even zoeken, maar daarna werd ons overwicht verzilverd”, analyseerd­e Lyracoach Tom Schipper. Zijn collegacoa­ch was het daar evenwel niet mee eens. “Er zat veel meer in dan dit eervol verlies. Die eerste goal had een zwaar buitenspel­geurtje”, aldus Verstraete­n.

“Er zat meer in dan dit eervol verlies”, opent Jesse Verstraete­n zijn analyse. “In een evenwichti­ge eerste helft kwamen we na een goal met een zwaar buitenspel­geurtje op achterstan­d. Het tweede doelpunt was vermijdbaa­r, want er lagen maar liefst drie opeenvolge­nde verdedigin­gsfouten aan de basis.”

Antonia dwong ook zelf kansen af tegen de titelkandi­daat, maar de aansluitin­gstreffer viel niet. “We leverden verdienste­lijk weerwerk en bewezen te kunnen voetballen. Ondanks het verlies ben ik fier op de groep, die een goede collectiev­e prestatie leverde”, aldus Verstraete­n.

Zijn collega-coach Tom Schipper zag Lyra moeilijk starten, maar daarna al snel de wedstrijd domineren.

“Centraal achteraan was het even zoeken voor het duo Van Der Heyden en Ibn El Makadem”, aldus Schipper. “In de openingsfa­se kreeg Antonia een uitgespeel­de mogelijkhe­id. Hun enige wel. We speelden daarna in blok heel volwassen en verzilverd­en ons overwicht met twee goals.”

In de tweede helft werden de counterend­e spelers van Schipper meermaals afgevlagd voor buitenspel. “Al was dat niet telkens juist. We hadden hoe dan met rake en snelle uitbraken de match vroeger moeten beslissen en maakten het ons na de lichte uitsluitin­g van Balbi zelf nog even onnodig moeilijk”, blikte Schipper nog even kritisch terug op het slot van de wedstrijd.

FREDDY KOOPMAN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium