Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De jongens hebben het voor mij nog moeilijker gemaakt”

Loenhout van coach Erik Leffelaer laat geen spaander heel van Zandvliet

-

Een bijzonder dartel en doelgerich­t Loenhout had gisteren niet eens zijn (zieke) topschutte­r Jens Smet nodig om het grote geschut boven te halen in Zandvliet. Na negentig minuten powerplay en eenrichtin­gsvoetbal bleef het Loenhoutse telraam op 05 steken. Van een topper was geen moment sprake.

Loenhout waande zich bijwijlen in een speeltuin op het kunstgras van Zandvliet. De viceleider had halfweg zijn schaapjes al keurig op het droge. “Er valt helaas niets af te dingen op het resultaat. Zelfs als Loenhout zeven keer had gescoord, kon niemand daar iets tegen inbrengen”, had thuisaanvo­erder Samuel Hubens er na afloop zwaar de pest in. “Loenhout voetbalde veel agressieve­r, terwijl we veel te plat waren. We wisten dat Loenhout een vette kluif zou worden, maar met een 0-5nederlaag hadden we absoluut geen rekening gehouden. Dit is gewoon belachelij­k. Een wedstrijd om snel te vergeten? In geen geval. Als we bovenaan willen meedraaien, mogen we ons hier niet bij neerleggen. Onze prestatie was ronduit teleurstel­lend. En dat terwijl we op ons sterkst waren: geen blessures, geen schorsinge­n. Oké, je kan eens een

offday hebben, maar inzet moet er altijd zijn. Er komt nog een loodzwaar programma aan. Het zal de volgende weken veel beter moeten.”

Terwijl de thuisploeg met de staart tussen de benen afdroop, had Loenhoutco­ach Erik Leffelaer redenen om te glunderen. Zijn jongens maakten er een kat-en-muisspel van op de synthetisc­he ondergrond. “Zo zie je dat we ook op technisch vlak iets te bieden hebben. We hadden er bewust voor gekozen om Zandvliet vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. We wilden jongens als Sebrechts en Chemlal ver weg van ons doel houden. Dat plan hebben de spelers tot in de puntjes uitgevoerd. Ik zag pressing, veel loopvermog­en, veel beweging in en rond de zestien meter: de jongens hebben het voor mij nog moeilijker gemaakt”, aldus een fiere Leffelaer. “Na twee gelijke spelen op rij hadden we iets recht te zetten. Een zege tegen Zandvliet was belangrijk in de strijd om de eindrondep­laatsen. Of we niet hoger mikken? We zijn niet aan het seizoen begonnen om mee te doen voor de titel. Dat we het zo goed doen, is een positieve verrassing. En dat allemaal met jongens uit eigen dorp. Van mijn vijftien spelers komen er liefst twaalf uit Loenhout zelf.”

 ??  ?? FOTO KOEN FASSEUR
Feest bij de spelers van Loenhout na de 02 van Niels Ribbens.
FOTO KOEN FASSEUR Feest bij de spelers van Loenhout na de 02 van Niels Ribbens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium