Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit vraagt om bevestigin­g”

-

Proost Lierse won vlot van EisdenDorp: 60. Het was een logische zege voor een kwalitatie­f sterker Lier. Nieuwe coach Zico vraagt om bevestigin­g en heeft dit seizoen nog twee duidelijke doelstelli­ngen.

“Deze overwinnin­g is mooi, maar nu moeten we in de volgende weken laten zien dat we dit niveau en dit positieve resultaat nog enkele keren kunnen overdoen. Met andere woorden: ik wil bevestigin­g. Of dit een makkelijke zege was? Nee, niet echt. Ik vind dat Eisden zich vanaf de eerste minuut heel goed heeft ingespanne­n. Van begin tot eind hebben zij goed verdedigd.”

Zico heeft nog twee strak omlijnde doelstelli­ngen dit seizoen. “In de eerste plaats gaan we proberen de finale van de Beker van België te halen, al wordt de halve finale thuis tegen Moeskroen niet gemakkelij­k. Dat is een sterke ploeg, onderschat die niet. En ik wil de play-offs halen. We moeten bij de eerste acht eindigen. Of dat nu op de achtste, zevende of zesde plaats is: het maakt mij niet zoveel uit.”

Speler Hamza Zaaf was duidelijk in zijn commentaar. “In de eerste helft, toen het 4-0 stond, hebben we de match naar onze hand gezet. In de tweede helft hebben we die voorsprong alleen maar groter gemaakt. De nieuwe coach? Zo nieuw is die niet voor mij. Ik ken Zico als T2 van de nationale ploeg. Ik weet wat ik aan hem heb en ik weet wat hij als coach betekent. Het klopt wat hij zegt, deze ruime zege moeten we nu bevestigen. Te beginnen met de pittige verplaatsi­ng volgende vrijdag naar Houthalen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium