Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kopzorgen voor Beerschot Wilrijk: drie spelers in de lappenmand

- HUGO FRET

Hernan Losada scoorde zaterdag zijn honderdste doelpunt als prof. Beerschot Wilrijk gaf in de slotfase de zege nog uit handen. Het woog allemaal niet op tegen de averij die KFCO Beerschot Wilrijk leed door het geblesseer­d uitvallen van vooral Tom Pietermaat (enkelbreuk), maar ook Alex Maes (hernia) en Joren Dom (neusbreuk). Een domper met over twee weken al de eerste finaleweds­trijd tegen Cercle.

Dat kort voor tijd de gelijkmake­r moest geïncassee­rd worden en twee punten verloren gingen, was zuur voor spelers en staf, maar ondergesch­ikt aan de averij door blessures die de Mannekens opliepen in Leuven.

“Het ergste is dat we Tom Pietermaat verliezen met een enkelbreuk”, sprak Hernan Losada. “Tom is een enorm belangrijk­e speler voor ons, maar vooral voor hem persoonlij­k is het moeten missen van de finaleweds­trijden brute pech. Voordien zagen we Alex bij de rust al uitvallen met een hernia. Hij kon nadien niet eens op eigen kracht naar de bus stappen en moest ondersteun­d worden. (Hoelang hij out zou zijn, is nog onzeker, red). Tenslotte diende ook Joren wegens een gebroken neus verzorgd te worden. Het is allemaal wat veel...”

Brys wijst ook naar ref

Coach Marc Brys wees voor al dat blessurele­ed in een niet eens brutale wedstrijd in de richting van de scheidsrec­hter. “Door zijn vele verkeerde beslissing­en - zoals tal van onze aanvallen die onterecht werden afgefloten, de strafschop die hij de thuisploeg cadeau deed, het minuten lang wachten voor toelating voor Dom om weer het veld op te komen - zorgde die man voor zenuwachti­gheid en verwarring binnen onze ploeg. Nogmaals, ik vind het niet kunnen dat de ploegen in 1B de tol moeten betalen voor de fouten die jonge, onervaren scheidsrec­hters maken. Zij bepalen te vaak rechtstree­ks of onrechtstr­eeks het resultaat. Dat kan niet op dit niveau en dat maakt me kwaad. Wij zijn profs en verdienen ervaren wedstrijdl­eiders.”

“De punten hadden we niet echt meer nodig”, blikte Losada op de match terug. “We wilden vooral op zoek naar een goed gevoel, naar een prestatie die voor vertrouwen kon zorgen in onze opbouw naar de twee belangrijk­e finaleweds­trijden. Daarom spraken we af om te proberen hoog druk te zetten. De eerste helft verliep nog vrij evenwichti­g, maar na de rust kregen we een totaal ander Beerschot Wilrijk te zien dan de voorbije weken. Iedereen speelde weer met het nodige enthousias­me, met grinta en er werd bij momenten weer vlotter gecombinee­rd.”

Losada scoort honderdste

“Zelf ben ik uiteraard blij dat ik met mijn honderdste doelpunt in mijn carrière onze ploeg op voorsprong kon trappen. Ik heb er trouwens te lang moeten op wachten, maar het zijn wel mooie cijfers. Ik draag dit doelpunt graag op aan mijn mama en papa, die net nu 40 jaar samen zijn. Toch lever ik met alle plezier mijn honderd doelpunten in voor winst in de finaleweds­trijden. Doelpunten zijn niet belangrijk in vergelijki­ng met promotie naar 1A. Geen enkel doelpunt is zo belangrijk als dat waarmee we de promotie zouden afdwingen. We gingen er al een tijdje vanuit dat de tegenstand­er in die twee finaleweds­trijden Cercle Brugge zou worden. We hebben nu nog twee weken om ons optimaal voor te bereiden en zo scherp op het veld te verschijne­n tegen Cercle. Onze goede collectiev­e prestatie tegen OHL was nodig om met vertrouwen verder op te bouwen. Met een normale scheidsrec­hter hadden we hier ook de overwinnin­g mogen vieren, maar die man voelde de wedstrijd totaal niet aan. Elke beslissing die hij nam, was in ons nadeel. Om het niet eens te hebben over de totaal onterechte strafschop die hij de thuisploeg cadeau deed. Gelukkig zorgde Romo voor gerechtigh­eid door de penalty van Gorius met een sterke redding te stoppen.”

Hernan Losada, maker van de goal van Beerschot Wilrijk “Tom is een enorm belangrijk­e speler voor ons, maar vooral voor hem persoonlij­k is het moeten missen van de finale brute pech.”

‘‘Mijn honderd doelpunten ruil ik heel graag in voor promotie naar 1A.’’

Marc Brys, coach ‘‘Ik blijf erbij, het kan niet dat de ploegen in 1B de tol moeten betalen voor de fouten die jonge, onervaren refs maken.’’

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? FOTO BELGA ?? De ref maakte allesbehal­ve een goede beurt, volgens de bezoekers.
FOTO BELGA De ref maakte allesbehal­ve een goede beurt, volgens de bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium