Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Amallah verpest feestje van verloren zoon Vanzo

-

Het leek er lang op dat verloren zoon Floriano Vanzo de matchwinna­ar zou gaan worden voor WaaslandBe­veren. Dat was buiten Selim Amallah gerekend. De middenveld­er bezorgde zijn debuterend­e coach Frank Defays een punt door de 22 te scoren. WaaslandBe­veren doet een slechte zaak met het oog op Playoff 1.

Een nieuwe coach zorgt altijd voor een nieuwe wind. Frank Defays maakte zijn debuut als hoofdtrain­er van Moeskroen en

Les Hurlus presenteer­den zich in een 4-4-2formatie. Dat was anders dan de vijfmansde­fensie die de ontslagen Mircea Rednic de laatste tijd vaak hanteerde. Het leidde ertoe dat Moeskroen veel druk naar voor kon zetten. Awoniyi onderschep­te een pass van Jans, Camacho redde op de lijn. Na dom balverlies van Aït-Atmane bediende de bedrijvige Awoniyi Rotariu, die Roef kansloos achterliet. Waasland-Beveren grossierde in foute passes, waar Moeskroen kon van profiteren.

Diezelfde Rotariu was dan wel in aanvallend opzicht gevaarlijk, hij liet linksachte­r Demir te vaak los. Dat resulteerd­e in de gelijkmake­r. Demir vond Thelin en die knikte staalhard zijn vijftiende van het seizoen binnen.

Waasland-Beveren nam na de rust steeds meer initiatief. Het witte konijn dat coach Sven Vermant deze week uit zijn hoed toverde was Floriano Vanzo. De Italiaanse Belg stond voor het eerst sinds 30 oktober 2016 op het veld nadat hij tussendoor twee keer de kruisbande­n van de knie had gescheurd. Wel, die Vanzo stond amper een minuut op het veld toen hij de 1-2 binnentrap­te. De ontlading was immens groot.

Moeskroen zette alles op alles om de achterstan­d om te keren. Godeau scoorde, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor nipt buitenspel. Invaller Amallah trapte een afvallende bal dan toch nog binnen.

Waasland-Beveren doet zo een slechte zaak met het oog op de top zes en staat nu op drie punten van een plek in Play-off 1. Moeskroen heeft negen punten voorsprong op rode lantaarn Eupen, het behoud is binnen.(jcs)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Toen kon WaaslandBe­veren nog lachen: Vanzo scoort na anderhalf jaar blessurele­ed.
FOTO PHOTO NEWS Toen kon WaaslandBe­veren nog lachen: Vanzo scoort na anderhalf jaar blessurele­ed.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium