Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Op dit moment komt zoiets dubbel zo hard aan”

Verdedigen­de middenveld­er Tom Pietermaat is allicht drie maanden out

- (hf)

Geen finaleweds­trijden voor Tom Pietermaat. De sterke verdedigen­de middenveld­er van Beerschot Wilrijk blijkt zoals gevreesd een enkelbreuk te hebben opgelopen tegen OHL.

Tom Pietermaat kreeg de bevestigin­g van wat iedereen gevreesd had. De 26-jarige gewezen jeugdspele­r van KV Mechelen liep een kwartier voor affluiten een enkelbreuk op en ziet zo de belangrijk­e finaleweds­trijden van begin maart aan zijn neus voorbijgaa­n. Voor zijn ploeg Beerschot Wilrijk alleszins een zware aderlating in het vooruitzic­ht van de dubbele confrontat­ie met Cercle met als inzet promotie naar 1A.

“Het seizoen 2017-2018 zit er op voor mij”, zuchtte Pietermaat. “En dat net voor de grote apotheose. Een breuk is altijd ernstig, maar net nu komt dat dubbel hard aan. Ik wou een bal recuperere­n en ben zo

over mijn enkel gegaan, vermoed ik. Het was een ongeluk. Mijn jonge tegenstand­er van OH Leuven (Daan Vekemans, een 17-jarige debutant, red.) valt niets te verwijten.”

Vandaag operatie

“Maandag (vandaag, red) word ik geopereerd in Antwerpen. Ik hoop dat de onbeschikb­aarheid beperkt blijft tot een drietal maanden, zodat ik niets van de voorbereid­ing op volgend seizoen hoef te missen.”

“Ik wil sowieso met mijn ploegmaats toeleven naar de finaleweds­trijden en hen gretig en opgedraaid aan de aftrap zien komen. Daar wil ik graag mijn steentje toe bijdragen. Ook al is het slechts naast de lijn, ik zal me laten horen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Pietermaat in duel met Kehli.
FOTO BELGA Pietermaat in duel met Kehli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium